Segons fonts coneixedores de la situació, després dels peritatges realitzats s’hauria arribat a la conclusió que la mala estanquitat del dipòsit d’aigua hauria originat l’avaria de les bombes de control freàtic. Aquestes bombes, al seu torn, són les que controlaven l’accés d’aigua -o el no accés, vaja- a la galeria tècnica que guarda el conjunt de bombes -una trentena- que contribueixen a fer realitat les coreografies amb l’aigua, els salts. Va ser la galeria tècnica la que després de l’avaria de les bombes de control freàtic es va inundar i, conseqüentment, es va fer malbé, aparentment, la maquinària que assegurava els salts.
Segons les fonts consultades, però, com que es va actuar amb tanta rapidesa i de seguida que es va detectar la inundació es va aturar tot i es treure l’aigua, els danys soferts per les bombes coreogràfiques no haurien estat molt importants. El que sí que és clar és que les dues bombes de control freàtic -dues perquè si falla una sempre en quedi una altra, però van fallar les dues- sí que s’hauran de canviar perquè van quedar inoperatives les dues. Sia com vulgui, com que l’origen de tot plegat seria l’estanquitat del dipòsit, l’adjudicatària de les obres, l’empresa Locubsa, ja hauria acceptat assumir el cost de la reparació, quantificada en uns 30.000 euros en xifres rodones.
El sector turístic de la parròquia està expectant sobre l’eventual posada en marxa de les fonts lluminoses. No són pocs els clients dels hotels del centre del país -no només d’Andorra la Vella, també d’Escaldes, especialment de l’eix comercial central- que demanen per ‘l’atracció’ del passeig del riu. Un dels dubtes que hi ha sobre la taula és si no s’ha actuat abans per un tema de cost. O és que no ha estat fins ara que s’ha aclarit què passava i s’ha posat una xifra a la despesa que s’ha d’afrontar. En tot cas, en la recta final, finalíssima de l’estiu, potser la Rotonda podrà tornar a escoltar allò del ‘Viva la vida’.
Comentaris (16)