El BOPA publica justament aquest dimecres el document que dona el tret de sortida al procés, que aquest mateix matí serà explicat pels cònsols, Laura Mas i Jean Michel Rascagneres en roda de premsa. La clau de volta de tot plegat és que no se segueix la Llei de contractació pública sinó els articles 104 i 105 del Codi de l’Administració, en el que es coneix com a “procediment de competència de projectes”.
Així, en comptes d’obrir un concurs i que tothom presenti la seva oferta, el que s’ha fet és diferent. Saetde ha fet arribar al comú una sol·licitud d’ocupació en règim de concessió de terrenys públics comunals. Concretament, del domini esquiable de l’estació, 2.632 hectàrees. Ara, s’ha admès a tràmit i es dona un termini de dos mesos perquè altres societats puguin fer arribar “sol·licituds de competència sobre els terrenys públics comunals del comú d’Encamp que tinguin el mateix objecte que la presentada o siguin incompatibles amb ella”.
El mateix BOPA ja estipula quina documentació s’haurà de presentar, entre elles una “acreditació de solvència econòmica i tècnica”, un “projecte bàsic que haurà d’adaptar-se a la planificació de la zona” o una “memòria econòmica financera de l’activitat a desenvolupar”. D’aquesta forma, s’entén que es respecta el criteri de concurrència. A banda, no faria falta que el comú hagi de vendre prèviament les seves accions a Saetde.
El comú ja avisa que, en cas de sorgir una segona o més peticions, a l’hora de decidir es tindrà en compte el seu “interès superior”. Aquest es determinarà atenent a “la coherència del projecte amb els objectius de sostenibilitat econòmica, social i mediambiental establerts en el Pla Director de Dinamització Econòmica de la parròquia” així com “la compatibilitat entre la pràctica esportiva i la preservació dels valors naturals, en un context de sostenibilitat, fent compatible l’ús privatiu i l’ús comú general” o “la qualitat de les prestacions als usuaris”. També es tindrà en compte “la gestió eficient des del punt de vista mediambiental amb mitjans tecnològics d’última generació i optimització dels consums, l’import del cànon i d’altres compensacions en favor del comú i el de les inversions compromeses”.
També es deixa clar que, si finalment no és Saetde qui resulta guanyadora del procediment, la nova societat que es faci càrrec del domini “haurà d’abonar a l’actual concessionari la indemnització que es determini parcialment”. Aquesta passarà a ser la “beneficiària del rescat de la concessió”.
Comentaris (5)