El despatx de Circulació d’Andorra la Vella canvia d’horari per “optimitzar” els efectius

Fa un mes que s’ha posat en marxa una prova pilot per tancar a les 15 hores en comptes de a les 19 hores, argumentant que la majoria de gestions administratives es fan durant el matí i recordant que en tot cas, si és necessari, s’atén fora d’horari

Vista de l'entrada del despatx del Servei de Circulació d'Andorra la Vella.
Vista de l'entrada del despatx del Servei de Circulació d'Andorra la Vella. T. S.

El comú d’Andorra la Vella ha posat en marxa una prova pilot de tres mesos per mirar d’optimitzar els efectius que fan atenció administrativa al despatx del Servei de Circulació. Des de principis de març i fins al maig, l’horari d’atenció al públic canvia i en comptes de tancar a les 19 hores ho fan a les 15 hores. El conseller de Circulació i Aparcaments, Xavier Surana, assegura que s’ha comprovat que “el 90% de les gestions” es fan durant el matí i per tant, es considera més lògic que a partir de les 15 hores hi pugui haver més agents a la sala de control atenent trucades i gestionant la comunicació amb els efectius del carrer. “Al final es tracta de posar els efectius allà on són més necessaris”, assegura Surana.

El comú ha decidit fer la prova arran d’un informe del cap del servei de Circulació que proposava un canvi d’horari per tal de millorar l’aprofitament del rendiment i els recursos humans del personal de la sala de control i atenció pública.

Surana detalla que veient que la majoria de gestions administratives es fan durant el matí, “no tenia molta lògica tenir els mateixos efectius en torn de matí que en torn de tarda, perquè el volum de feina és al matí”. De fet, indica que a les tardes es feien aproximadament les mateixes gestions que un cap de setmana, que considera que són mínimes.

Avançant l’hora de tancament, a partir de les 15 hores es poden destinar més agents a la sala de control, que és on es reben les trucades i es fa la gestió de la comunicació amb els efectius al carrer. “Així reduïm el temps d’espera de la trucada telefònica dels ciutadans que ens fan consultes o ens truquen per un servei”, detalla, remarcant que encara que la porta estigui tancada, tal com passa durant els caps de setmana, si algú acudeix per fer alguna gestió -majoritàriament són pagaments de multes o anar a recuperar un vehicle retirat per la grua-, pot trucar a l’intèrfon i se l’atén. A més, “en el cas de les urgències, donem servei 24 hores”.

Surana assegura que el que fan és optimitzar, “tenim els mateixos efectius, però realment els posem allà on fan falta”

El canvi, que el conseller considera que després d’un mes de prova ja demostra força efectivitat, també ha permès donar resposta a una petició ciutadana per poder destinar un agent al pas de vianants que hi ha davant del despatx de Circulació en horari de sortida de les escoles, que és quan arriben els autobusos que descarreguen els infants, i així millorar la seguretat. “Al final és optimitzar, tenim els mateixos efectius, però realment els posem allà on fan falta. Penso que també és un tema de responsabilitat fer-ho així”, argumenta.

Una situació similar a la redistribució que es va fer al dipòsit de vehicles. “Hi havia efectius matí i tarda, quan la tasca només era entregar un vehicle en el moment puntual”, per tant, es van recuperar agents per al despatx central, fent tasques administratives i només es desplacen al dipòsit quan algú acudeix a recuperar un vehicle.

Comentaris (1)

Trending