Coma, després de la sessió de consell de comú que ha tingut lloc aquest dijous a la tarda, ha parlat de la qüestió i ha reiterat que el projecte és de Govern i que és ell que ha de dir en quin punt es troba. Tanmateix, ha indicat que encara no ha rebut la informació addicional sobre el projecte que havia demanat ni tampoc ha pogut parlar de la qüestió amb el cap de Govern.
Les accions de la multinacional es van desplomar a l’Ibex després d’un dur informe de la consultora Gotham City Research en el qual s’assegurava que el valor dels títols podria ser zero. Coma ha indicat que amb aquestes acusacions “se li obre un meló a Grífols que no s’esperava i desconeixem l’efecte que pot tenir”. No obstant, també ha recordat que els falta informació sobre el calendari del projecte de l’empresa a Ordino i que, per tant, tampoc no poden dir si això els retardarà o no. Així s’ha refermat en la seva posició de conèixer primer els plans de la companyia amb detalls, saber “si es tenen totes les garanties” i a partir d’aquí “valorar si el projecte continua interessant o no a Ordino i Andorra”.
Per la seva banda, el conseller de l’oposició Enric Dolsa no ha volgut valorar si el sotrac de Grífols a la borsa acosta o allunya d’Ordino el projecte del centre de recerca en immunologia. Ha insistit que no està en contra de la companyia sinó del que ell anomena “laboratori P3” i del contracte que es va signar que no creu que sigui vàlid. De fet, és el que ha recorregut insistentment a la justícia i que li ha respost que no està legitimat per anar contra un contracte signat entre Govern i Grífols. Sobre aquesta qüestió ha explicat que ha iniciat un procés de súplica al Constitucional i que un cop tingui la resposta, si és necessari, portarà la qüestió a Estrasburg. Dolsa està convençut que el contracte és nul de ple dret perquè quan es va signar contravenia la legislació que es va canviar a posteriori. “Ara sí seria possible signar aquell contracte, però quan es va fer no, per tant, no és vàlid”, ha conclòs.
La primera sessió de consell del mandat ha servit perquè la consellera de la minoria Jordina Bringué pogués jurar el càrrec ja que el dia 28 de desembre no va poder ser-hi present. Ha estat una sessió de tràmit, ja que al ser la primera serveix per aprovar la composició de la junta de govern, amb els membres de la majoria, i les diferents comissions. Així, tal i com ja havia avançat l’Altaveu, la cònsol ha assumit la presidència d’una de les comissions més rellevants durant aquest mandat, la d’Obres, Urbanisme i Cadastre; per la seva banda el cònsol menor, Eduard Betriu, repeteix com a conseller responsable d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat i també lidera la comissió de Circulació. Àlex Gaspà és al capdavant de la comissió de Menteniment i Serveis, Mònica Armengol presideix la d’Educació, Cultura, Joventut i Benestar Social, Cristina Montolio és la responsable d’Administració i comerç, Ludovic Albós s’encarrega de Finances i Pressupost, Jordi Serracanta repeteix al capdavant de Turisme, Dinamització i Esports i Meritxell Rabadà assumeix Gestió i Desenvolupament Humà així com també Comunicació, Sistemes d’informació, Participació Ciutadana i Associacionisme.
Durant la sessió també ha jurat el càrrec l’interventor comunal, Joan Anglada, i s’ha aprovat el calendari i directrius per a l’elaboració i aprovació del marc pressupostari per període que va d’aquest any al 2027, i el pressupost de l’any corrent. En aquest sentit, la cònsol major ha expressat la voluntat de posar-se a treballar d’immediat per poder aprovar-lo durant el primer trimestre de l’any.
Comentaris (3)