La Cantata presenta la història d’un pare i la seva filla la nit de Nadal que estan fent els preparatius per a la festa. Arriba la mare, que és enginyera, molt emocionada perquè ha descobert una intel·ligència artificial que revolucionarà el món: LamDA. D’aquesta manera arriba una història actual fins al món de l’òpera.
L’enginyera està interpretada per Jonaina Salvador, presidenta d’Andorra Lírica i directora general de l’obra, composada per David Llorens. L’altre paper principal, el de LamDA, serà interpretat per la soprano Elisenda Gallardo. Com a cantants coprincipals, hi haurà Daniel González i Eulàlia Gallardo, en els papers de pare i filla. D’altra banda, la Cantata també inclourà diferents temes tradicionals, interpretats per Elena Pérez, Elisa Forné, Mercè Capons i Guillem Forné, conseller de Cultura, que assegura que li fa il·lusió “el doble paper de poder participar al concert com a part organitzativa i també com a intèrpret”.
La Cantata tindrà la continuïtat garantida i, a més, la peça de l’any que ve serà col·laborativa ja que s’anirà creant durant tot un any, a través d’un concurs. “Amb el Triple Gran Concurs Cantata de Nadal volem fomentar d'una manera innovadora i creativa la producció artística contemporània en llengua catalana”, assegura Jonaina Salvador. L’objectiu d’aquest concurs és poder seguir el procés creatiu d’una obra lírica durant tot l’any, fins a la seva estrena, al Nadal 2023.
El concurs es dividirà en tres parts: el literari, que s’obrirà el dia de la Cantata (22 de desembre); el premi de composició, per musicalitzar el llibret, que s’obrirà al març; i el concurs per seleccionar els cantants, que donarà el tret de sortida al maig. La idea és que a l’agost ja estigui la composició acabada per poder preparar el muntatge per al desembre.
Comentaris (1)