“Es dona curs a una reivindicació històrica del poble de Sant Julià”, ha recordat Cairat, per a qui l’inici de les obres -la construcció de les proteccions del futur túnel de Rocafort- suposarà “un punt d’inflexió del greuge que hi ha hagut per manca d’inversió en infraestructures a la parròquia”. Per això, ha volgut “donar les gràcies” tant a Govern com als consellers generals “pel treball i el tarannà dialogant que van tenir per arribar a aquest acord”.
Cairat considera que l’acabament del vial suposarà una considerable millora per als veïns, especialment els de l’avinguda Francesc Cairat. Ara, ha recordat, “suporten tot el trànsit d’entrada per la frontera sud i també el de sortida”. No seran, al seu entendre, els únics beneficiats. Entén el mandatari que la millora que suposarà l’obertura total del vial afectarà tot el poble.
I això, indica, ha de permetre repensar el model de l’entorn urbà de tota la localitat. “Ens hem de replantejar la mobilitat al casc urbà”, ha comentat Cairat un cop s’aconsegueixi “allunyar el fum i la perillositat del centre de la parròquia”.
I, entre aquestes actuacions, una de les opcions que està sobre la taula seria la conversió, ni que sigui durant unes hores al dia, de l’avinguda Verge de Canòlich. “Són coses que estudiarem de manera tècnica i de forma conjunta amb la ciutadania amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la gent”, indica el cònsol, tot convençut que “si es viu bé i es passeja a la parròquia, això comportarà el desenvolupament social i creixement econòmic”. Els canvis, però, s’hauran d’implementar segons avanci la culminació de la infraestructura.