El dispositiu està en marxa cada matí, i de manera indefinida, entre les 8 i les 14 hores. Fins aquest mes d'agost només funcionava els dissabtes. Per una altra banda, Codina ha lamentat que els excessos de velocitat a la zona del nou vial i a l'avinguda Francesc Cairat continuen per part d'alguns conductors incívics. "Hem posat uns radars pedagògics, però la gent acaba sabent que no passa res i que només alerta que t'estàs excedint", ha opinat, afegint que "hi ha un bon nombre de persones que prem l'accelerador al màxim i sap que no hi haurà conseqüències". En aquest sentit, cal esmentar el vídeo recent d'un vehicle fent una virolla a la sortida de la rotonda de Fontaneda, i molt a prop d'una benzinera a la sortida de Sant Julià en sentit sud.
És per aquest motiu que es fan indispensables els controls amb radar mòbil que duu a terme de manera periòdica la policia en aquest tram de la desviació laurediana, segons es va acordar en el seu moment a la reunió de la Taula Nacional de Mobilitat. A l'estiu passat, un radar mòbil instal·lat a la zona va detectar 700 infraccions, fet que va portar el Govern a instal·lar a partir del 5 d'octubre tres radars pedagògics en diferents punts entre l'avinguda Francesc Cairat fins a la rotonda de Fontaneda.
La seva funció no és coercitiva i detecten a través d'un làser la velocitat dels vehicles i apareix reflectida en uns panells. Són els tres primers aparells que es van instal·lar al Principat, i van costar 2.000 euros cadascun.
Comentaris (4)