L'objectiu de la corporació és treballar en la conservació i millora del medi ambient subratllant la importància dels boscos i de la natura. Durant l’estiu, es fa un seguiment de l’activitat de l’eruga processionària del pi amb trampes de feromones. Després, entre setembre i octubre, es tornen a fer tractaments preventius. El pressupost per a aquest any té una partida de 20.000 euros.
En les tasques s'ha fet servir un canó micropulveritzador en zones accessibles amb vehicle. També s'han utilitzat drons lleugers i fins i tot, un 'helidron' de llarga distància per arribar a les zones de més difícil accés. Amb aquest aparell, s'aconsegueix cobrir molta més superfície que amb drons lleugers, ja que disposa d'un radi d'actuació de fins a 500 metres i permet cobrir quatre hectàrees per cada vol. Aquest any s'optarà pel helicòpter.
La presència d’aquesta plaga a Andorra es remunta a la dècada del anys vuitanta, tot i que entre el 2003 i el 2007 va tenir lloc l’afectació més important, que va arribar a grau 4 sobre 5 en alguns boscos de Sant Julià de Lòria i, posteriorment, també a la Massana i Encamp per les temperatures més suaus i la disminució de les precipitacions.
Els insectes són particularment nocius. El pèl que els envolta actua com un escut protector i pica. Els que més en pateixen els efectes, però, són els animals domèstics, i especialment els gossos. L’animal notarà una forta picor, com si s’hagués cremat. L’instint l’obligarà a llepar-se per disminuir el dolor, però això encara empitjorarà més les coses, ja que la seva llengua també s’irritarà per la substància.