Govern i comú estan d’acord que la residència és un equipament necessari i que “s’ha de resoldre en un futur immediat”, tal com explica Cortesao. Afegeix que “l’ampliació de la Universitat ha d’anar acompanyada d’un equipament com aquest perquè la voluntat és poder acollir més estudiants estrangers”.
Un dels aspectes importants, exposa, és que l’informe tècnic assegura que “l’estructura de l’edifici està bé i només caldrien fer els treballs de reforma, fet que escurçarà els terminis”
El pla de viabilitat que havia encomanat l’anterior consolat d’Unió Laurediana amb Josep Majoral al capdavant establia un preu de 1.800 euros mensuals per pis i l’actual corporació ho va aturar ràpidament. Ara volen fer un nou estudi i amb preu que “s’adapti el perfil socioeconòmic dels estudiants actuals”. En aquest sentit, segons la cònsol menor “el preu final és important per saber de quina manera les administracions haurem d’invertir”.
De moment, no s’han fixat una data perquè el projecte pugui veure la llum, tot i que Cortesao s’ha mostrat optimista i confia que “en aquest mandat ho veurem”. Un dels aspectes importants, exposa, és que l’informe tècnic assegura que “l’estructura de l’edifici està bé i només caldrien fer els treballs de reforma, fet que escurçarà els terminis”.
Desperta Laurèdia sempre ha apostat perquè a l’hotel Pol també hi hagi una part que es destini a pisos per a l’emancipació de joves. Per aquest motiu, s’està tractant amb el ministeri encarregat d’Habitatge per saber quantes plantes de les set s’haurien de destinar a la part residnecial i quines a immobles. Sofia Cortesao posa en relleu que “sabem que hi ha necessitat d’estudiants i també de professorat i tant de bo tinguem la residència plena perquè voldrà dir que l’UdA funciona”.