El protocol de manteniment que s’aplicava fins ara a les fonts el va definir l’empresa constructora, Locub SA i establia, per exemple, que diàriament s’havien de verificar més de 100 punts de control. El juliol del 2023 es va contractar de manera directa Agefred Serveis, que és qui va instal·lar les fonts, per fer el manteniment amb un import mensual de 6.781,89 euros de manera provisional, fins que s’adjudiqués el servei a través d’un concurs públic. En paral·lel, també es va acordar la contractació de Fluidra pel servei de supervisió de les instal·lacions hidràuliques per un import de 2.076 euros al mes. Finalment, l’agost del 2023 es va convocar el concurs i el 15 de novembre el servei de manteniment es va adjudicar a la UTE EM-T-COMSA per un import de 4.818,90 euros al mes.
Les empreses que vulguin optar al servei poden presentar les seves ofertes fins al 20 de novembre a les 15 hores i l’endemà mateix es farà l’obertura de les pliques. La durada del contracte serà d’1 any i es podrà renovar automàticament per períodes anuals fins a un màxim de 6 anys incloent el període principal i les seves pròrrogues.
Entre les obligacions que caldrà complir, com s’ha dit, com a mínim un informe mensual de l’estat de la instal·lació, que haurà d’incloure aspectes rellevants del manteniment, necessitat d’actuacions externes, recomanacions de funcionament, detecció d’avaries i possibles actuacions de reparació a més de possibles millores.
Les empreses que vulguin optar al servei poden presentar les seves ofertes fins al 20 de novembre a les 15 hores i l’endemà mateix es farà l’obertura de les pliques
El comú, a més, es reserva la possibilitat de supervisió del manteniment de la part executada per Fluidra a la mateixa empresa Fluidra, qui podrà realitzar una inspecció sempre que avisi prèviament. La inspecció s’haurà de fer en presència de l’adjudicatària del manteniment.
L’assistència tècnica s’ha de garantir les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i des de la notificació de l’avaria fins a l’assistència del personal qualificat no podran passar més de dues hores.
El ple ce bases també estableix que l’adjudicatari haurà de garantir el correcte funcionament de les instal·lacions sempre que hi hagi un espectacle programat fent una inspecció amb el temps suficient per si cal fer alguna actuació correctora. Si s’hagués d’anul·lar l’espectacle, s’haurà de redactar un informe justificatiu i alertar al comú amb temps suficient per comunicar els canvis.
També es preveu que l’adjudicatari hagi de mantenir les instal·lacions netes, “sense acumulació de pols o brutícia en el local ni en cap dels equips” de la instal·lació, que hagi de facilitar la presa de mostres dels diferents circuits per part del personal del comú o de personal extern que aquest designi per garantir el compliment normatiu sobre la qualitat de les aigües o normativa sanitària d’aplicació i caldrà verificar el correcte funcionament de les fonts abans de qualsevol espectacle. En aquest sentit es preveu la projecció de dos espectacles durant la temporada d’estiu (del 24 de juny al 8 de setembre) i d’un únic espectacle els divendres, dissabtes i ponts i festes durant la resta de l’any. La resta de dies les fonts funcionaran amb una coreografia ornamental però sense música i ni llum, tot i que es podrà incloure una coreografia amb llum amb motiu d’alguna celebració puntual.
Comentaris (3)