“Crec que a nosaltres ens tocava posar ordre i regularitzar aquesta situació urbanística. I això és el que hem fet”, ha reivindica el cònsol. Així, ha recordat que el 2007, quan es va fer el primer pla d’urbanisme, l’alberg de la Comella estava en procés de construcció i el terreny estava classificat com a urbanitzable. En la revisió del POUP el 2017 es va mantenir la mateixa classificació, “però què sigui urbanitzable vol dir que cal un pla parcial per desenvolupar-lo”, sinó, a la zona només s’hi poden fer determinades construcció “per ús temporal”.
Tot i així, el 2018 el comú va fer un concurs per donar en concessió l’antic alberg, fet que va permetre l’arribada del British College “i se li autoritza un ús educatiu sense ser terreny consolidat, per tant, no estava permès”. González ha retret que des de llavors s’han fet fins a 6 addendes al contracte de la concessió on també s’hi han incorporat espais addicionals i el centre s’ha ampliat amb prefabricats. “Són construccions autoritzades amb caràcter temporal”, ha insistit.
González ha retret que des de llavors s’han fet fins a 6 addendes al contracte de la concessió on també s’hi han incorporat espais addicionals i el centre s’ha ampliat amb prefabricats
El 2020, des del mateix comú, es va impulsar una divisió de la unitat per tal de facilitar el desenvolupament del pla parcial, que finalment ara s’ha consolidat perquè “quan vam arribar al comú i vam veure la situació, la meva prioritat va ser regularitzar la situació”. Així que s’haurà de signar una setena addenda, “però serà ja per al projecte d’urbanització del pla parcial en sòl urbà consolidat”, una urbanització que haurà d’assumir el centre educatiu.
El conseller de la minoria de Demòcrates, David Astrié, ha reivindica que ja a finals del mandat passat “vam ‘apretar’ els responsables del British perquè fessin els esforçoss per assumir els costos d’urbanització que els pertocaven i per tant, ara es culmina un procés engegat per l’anterior corporació. Un procés totalment lògic i coherent”. Per González, però, “fer sis addendes coherent, coherent no era”. Amb tot, el també conseller de la minoria Miquel Canturri ha volgut deixar clar que “res estava fora de la llei”.
En declaracions posteriors als mitjans, Astrié ha insistit que es va fer aquesta concessió perquè “hi havia una necessitat i el centre ha anat creixent i fins i tot té llista d’espera, cosa que vol dir que hi ha una necessitat manifesta d’un centre escolar d’aquestes característiques”.
NOU APARCAMENT
D’altra banda, el comú ha aprovat per unanimitat el lloguer d’un terreny situat a l’Antic Camí Ral número 37. Es tracta d’uns terrenys que antigament havien acollit un càmping i que segons ha detallat el conseller de Circulació i Aparcaments, Xavier Surana, servirà per donar una alternativa un cop en els “propers mesos” es perdi el pàrquing comunal que hi ha a tocar del Lycée. “És una zona amb força dificultats d’aparcament, una zona residencial molt densa i ens avancem al problema llogant una parcel·la que ens permetrà triplicar les places que teníem fins ara”, ha detallat Surana.
Astrié li ha demanat per la possibilitat d’habilitar-hi una zona per a autocaravanes i el consell ha reconegut que és un tema que es treballarà. De moment la prioritat és el pàrquing, però reconeix que la parròquia té “dèficit” d’espai per a les autocaravanes. Ara bé, si es tira endavant ha deixat clar que serà amb totes les garanties, complint la normativa que hi hagi vigent i amb instal·lacions per fer els canvis d’aigües, per exemple.
En aquest punt, el cònsol ha recordat que la imatge que es va veure l’any passat d’un munt d’autocaravanes aparcades a l’antiga plaça de Braus “buidant les aigües brutes al riu no volem que torni a passar”. Per tant, s’estan estudiant quins espais es poden dedicar a aquesta vehicles i el terreny de l’Antic Camí ral “en pot ser un”.
Finalment, també s’ha aprovat que el temps d’estacionament en les zones comercials (identificades amb pintura taronja) passi de 20 a 30 minuts, una mesura que satisfà comerciants i veïns dels barris afectats.