“Des d’Enclar no vam dubtar ni un sol moment a donar continuïtat al projecte”, va reconèixer el conseller de Serveis Públics, Medi Ambient i Patrimoni Natural, Jordi Cabanes, que va destacar la importància de fer una bona gestió de la xarxa d’aigua i més “veient com els dos últims estius van sonar senyals d’alarma”.
En aquesta ocasió l’actuació es farà a la zona sud de la parròquia, des de la rotonda Borda Bastida fins a l’Estadi Comunal, i els treballs tindran una durada de 10 mesos. “Tindrem 14 sectors i hi guanyarem en reducció de pèrdues d’aigua, podrem regular la pressió als tubs per evitar pèrdues per augments de pressió, millorarem l’eficiència operativa, i podrem tenir una resposta ràpida en cas d’incidències perquè la xarxa estarà sectoritzada”, va destacar Cabanes, que va remarcar, també, que tot plegat suposarà “un estalvi econòmic perquè reduirem l’aigua en fuites”. Així, va tornar a insistir que la sensibilitat de l’equip de la majoria amb la “sostenibilitat i el medi ambient” va fer que de seguida optessin per incorporar una partida al pressupost per aquesta actuació.
Com s’ha dit, els tres consellers de la minoria de Demòcrates hi van donar suport. David Astrié ho va qualificar de “moment clau” i va destacar que l’arribada de la fase 2 és resultat “d’un esforç col·lectiu” que permetrà avançar en un sistema de distribució d’aigua potable “eficient i, sobretot, més modern”.
Qui era el cònsol quan es va impulsar la primera fase de digitalització de la xarxa d’aigua va remarcar també que aquesta inversió permet ser “un exemple a seguir per altres institucions”. “La digitalització i el monitoratge proporcionen rapidesa a l’hora d’actuar, cosa que mai fins ara s’havia pogut aconseguir i això significa poder resoldre els problemes pràcticament al moment”, va exposar, concloent que “abans de construir més dipòsits o buscar més fonts d’aigua cal invertir en allò soterrat i que no es veu”.