El telecabina cap al Pont Tibetà de Canillo, a la primavera del 2026

Entre els mesos de juliol i agost 100.000 persones han visitat el pont i el mirador del Roc del Quer, fet que ha permès ingressar 900.000 euros, mentre l’Splash ha sumat 3.000 entrades cosa que ha permès “triplicar” la facturació de la piscina

El pont tibetà.
El pont tibetà. Xavier Pujol

El comú de Canillo està plenament decidit a tirar endavant el telecabina que ha de connectar el poble amb el Pont Tibetà i segons ha avançat el cònsol major, Jordi Alcobé, en les properes setmanes es licitarà el projecte administratiu bàsic de la infraestructura i l’objectiu, “sent optimistes”, és que pugui ser operatiu a la primavera del 2026. “Per Pasqua”, ha concretat el cònsol, que ha remarcat que veient les xifres de visitants es veu “molt interessant” poder millorar l’accés. Segons ha explicat, durant els mesos de juliol i agost han passat pel pont i el mirador del Roc del Quer 100.000 persones que han deixat uns ingressos de 900.000 euros.

Sense pressa, però sense pausa. Així afronta el comú de Canillo el projecte de construcció del telecabina que ha de portar els visitants al Pont Tibetà. Si el projecte administratiu es vol licitar durant les properes setmanes, l’any que ve s’haurien d’adjudicar les obres i la primavera del 2026 es voldria que estigués en funcionament. “Ho tenim clar”, ha afirmat Alcobé, que ha indicat que el concurs serà internacional perquè al país no hi ha massa empreses que puguin assumir el projecte. L’objectiu és clar: treure autobusos d’una carretera que és estreta, reduir riscos i sumar un atractiu que es considera que pot “incrementar el nombre de visitants”.

El cònsol ho ha explicat en la roda de premsa posterior al sessió de consell de comú que s’ha celebrat aquest tarda en la qual ha volgut aprofitar per fer un petit balanç de la temporada d’estiu. “Hem tingut un bon estiu i estem assolint xifres equivalents o superiors a l’any passat”, ha destacat.

Així, entre el Pont Tibetà i el mirador del Roc del Quer han rebut 100.000 visitants. La xifra, ha reconegut el cònsol menor, Marc Casal, està “lleugerament” per sota de les visites de l’estiu del 2023, però en canvi la facturació s’ha incrementat -cal tenir present que es van apujar els preus. Així, durant el juliol es van facturar 320.000 euros i a l’agost 580.000. “Amb el que portem d’any, i tot i tenir la previsió el màxim de dies que ens permeti la meteorologia, ja estem per sobre i hem assolit l’objectiu de facturació que teníem en el pressupost, que era d’1,2 milions”, ha exposat Casal.

També s’ha valorat positivament l’èxit assolit per l’Splash. En aquest cas s’han venut 3.000 entrades durant els dos mesos d’estiu i “hem triplicat la facturació de la piscina”, ha destacat el cònsol major. Així, s’ha arribat als 128.000 euros de facturació a la piscina per la qual cosa es pensa que “en un any normal”, s’aconseguirà l’objectiu de facturar 300.000 euros a la instal·lació. “Pensem que és una molt bona inversió que comença a tenir un retorn no només turístic sinó també econòmic pel Palau de Gel”, ha afirmat Alcobé.

CONNEXIÓ AMB EL MIRADOR

D’altra banda, entre les millores que es preveuen a la zona del Pont Tibetà, el cònsol ha anunciat que també es treballa en fer més “atractiva i pràctica” la connexió entre el pont i el mirador del Roc del Quer. Aquí la idea és poder fer un carril segregat per poder anar a peu o amb un transport, potser elèctric, entre les dues instal·lacions. La idea és que la comunicació sigui “més àgil i fàcil”.

Tot plegat, però, sense oblidar el concurs que es té en marca per establir l’estratègia turística a llarg termini. “És important perquè hem d’ordenar el creixement turístic, l’oferta turística i veure com s’organitzen els actors tant públics com privats a l’entorn de l’estratègia”, ha manifestat Alcobé. Tot plegat per fer “més atractius aquests productes que tenen molt èxit”.

Comentaris (3)

Trending