Canillo preveu tenir a mitjans de l’any vinent l’estratègia turística que seguirà fins al 2035

El comú torna a llançar el concurs per demanar un pla estratègic que ha de servir, entre altres, per desestacionalitzar l’oferta i mitigar els efectes del canvi climàtic en el sector de la neu, i que preveu l’opció d’impulsar noves activitats per atreure visitants

El pont tibetà és un dels atractius de la parròquia de Canillo.
El pont tibetà és un dels atractius de la parròquia de Canillo.

Canillo posa fil a l’agulla, ara sí, per poder disposar a partir de l’any vinent d’un pla estratègic per potenciar turísticament la parròquia. El comú ha tornat a licitar l’elaboració del document que ha de servir per abordar diferents eixos. Per un costat, es vol seguir sent un lloc atractiu per al turisme de muntanya durant tot l’any, especialment impulsant la temporada d’estiu. Per l’altre, afrontar i mitigar l’impacte que pot tenir en les properes dècades el canvi climàtic en el sector de la neu. Es vol que el treball marqui el full de ruta fins al 2035.

De fet, aquest concurs s’havia llançat abans de l’estiu, però finalment es va anul·lar, ja que les empreses interessades van apuntar que el termini inicialment era massa just. Ara, aquest s’allarga. Per a la primera fase -la de diagnòstic, elaboració de l’estratègia i configuració d’un pla d’accions- es donen sis mesos. Per a la segona, que el comú decidirà si es tira o no endavant un cop vegi les propostes, hi hauria un any més prorrogable un altre. Per tant, tot plegat suposaria arribar, com a mínim, gairebé a mitjans del 2026 o, fins i tot, ja el 2027.

L’objectiu, s’apunta, és “reforçar el lideratge de la parròquia com a destinació de turisme de muntanya” i que això sigui “durant tot l’any”. A la vegada, es vol “mitigar l’impacte que tindrà les properes dècades el canvi climàtic sobre el turisme de nou”. Així, les fites que es demanen a les empreses interessades a elaborar el pla estratègic, sempre amb l’horitzó 2035, són “reduir l’estacionalitat actual de l’afluència turística” i “captar turistes amb més poder adquisitiu, especialment a l’estiu”.

Un altre objectiu que es demana serà “l’optimització de la cartera actual d’activitats turístiques de la parròquia”. I això suposa incrementar els visitants de les actualment existents, però també plantejar noves propostes d’oci que puguin aportar gent a Canillo, tot recordant que “la parròquia disposa de terreny públic tant urbà com de muntanya” per implementar-les. Entre les que ja estan en marxa, el pla parla específicament de l’estació de neu, el pont tibetà, el mirador del roc del Quer o el Palau de gel, però es demana també que es tinguin en compte altres que el santuari de Meritxell o l’església de Sant Joan de Caselles o les propostes gastronòmiques i d’spa i wellness que han impulsat establiments de la parròquia.

En l’estratègia que caldrà definir, el comú demana a qui es presenti al concurs que determini de forma clara “els objectius desitjats” així com “la visió i el posicionament de la parròquia com a destinació turística de muntanya”. També es vol que es defineixin “en quines àrees de millora cal intervenir” per acomplir aquestes fites sempre amb els “pilars” de “millorar l’oferta existent” i proposar noves activitats. En aquest sentit, es vol que en el document s’incloguin estimacions dels visitants i les pernoctacions que es podrien captar si s’implementen les accions marcades i que es tingui en compte com encaixa això amb la disponibilitat de recursos naturals de la parròquia, especialment pel que fa a l’aigua i la mobilitat.

Comentaris (5)

Trending