Alcobé ha recordat que el creixement del país “és un debat d’actualitat” i que Canillo ha vist com en els últims anys ha passat de 3.200 habitants a 6.000. Així, malgrat que els estudis de capacitat de càrrega indiquen que es podria seguir creixent fins als 9.500 habitants, el cònsol ha deixat clar que “créixer no ho és tot” i cal tenir en compte “elements que afecten la convivència, la qualitat de vida, el paisatge, l’entorn natural o la creació o destrucció del valor patrimonial”.
Per tant, s’ha arribat a la conclusió que cal reflexionar sobre si “convé establir modificacions perquè la parròquia tingui un creixement més ordenat”. Un debat que ha reconegut que també crea “incerteses, neguits i riscos, perquè la por és el pitjor enemic de les decisions perquè aboca els propietaris a prendre decisions que potser amb més temps no prendrien”. Una pressió que també arriba als comuns, principals gestors del sòl. “Les últimes setmanes hem vist un increment d’interès per fer projectes urbanístics importants que si es fessin tindrien un impacte irreversible al territori”, ha exposat. I la situació ha fet reflexionar els mandataris canillencs, que finalment han optat per actuar ara i no deixar fer projectes que més endavant “ens poder fer penedir de no haver corregut per por”.
Alcobé ha estat clar. Si hi ha una cosa que es vol evitar son edificacions “amb molta volumetria i densitat de població” que s’han construït, per exemple, al Tarter. “Són l’exemple que no s’ha de seguir. El comú no ho vol i no ho vol el 99% de la gent de la parròquia”, ha afirmat en la roda de premsa posterior al ple.
-sxeguirà ampliació-
Comentaris