Les noves tarifes s’han validat en la sessió de comú celebrada aquest dimecres. Segons ha explicat el conseller Àlex Kinchella, es tracta d’un increment de preu “correcte” que ha de servir per ajudar “més a les finances comunals”. La pujada serà d’un euro i per tant, l’entrada ordinària passarà a costar 14 euros en temporada baixa i 15, en alta -del 29 de juliol al 31 d’agost-. També afectarà el paquet conjunt amb el roc del Quer, tot i que d’aquesta atracció no es canvia el cost. El pack, doncs, passa a costar 16,5 i 17,5 respectivament.
El comú espera que la nova activitat d’aventura que es farà al pont -salts estil ‘jumping’, amb una corda elàstica- estigui en marxa durant el mes de juny i defensa que serà “un nou servei turístic” per a la parroquia
Alcobé ha explicat que en l’increment “hi ha una part bàsicament d’IPC”, però també “una clara voluntat de posar en valor aquesta infraestructura que té molt èxit i a vegades està massificada”. Es vol que “sigui vista com una atracció de primer nivell”. A banda, recorda que enguany “hi haurà una nova caseta de serveis”, amb un bar i sanitaris, al mateix temps que s’han fet millores al camí, amb llum i aigua. “Hi ha una inversió nova que també s’ha d’amortitzar”, ha justificat el cònsol major.
Aquests preus ja seran vàlids quan s’iniciï la temporada, que enguany serà ben d’hora. A finals d’aquest mateix mes. En concret, el dia 28 de març, sempre que les condicions climatològiques ho permetin. D’aquesta forma, el comú espera aprofitar les festes de Setmana Santa per atreure visitants i, així, “continuar amb la bona acollida” que ha tingut el pont tibetà des de la seva obertura.
De fet, justament, aquests bons resultats són els que han decidit el comú a apostar perquè el pont romangui obert durant tot l’any. Així ho ha explicat Alcobé, tot apuntant, això sí, que a l’hivern s’estarà pendent de l’estat tant del camí de l’Armiana, pel que fa al tram que s’ha de fer a peu, com de la carretera de Montaup, per garantir la seguretat de l’accés amb autocar. Si hi ha bones condicions, es podrà visitar el pont. En aquest sentit, el cònsol ha posat en relleu que, al llarg d’aquest hivern, l’atracció estava tancada durant períodes turístics importants, com ara la Puríssima i, en canvi, a causa de la poca neu, es podria haver arribat sense problemes. “La gent ens ho demanava”, ha indicat.
Alcobé ha remarcat en diverses ocasions el que aporta el pont a la parròquia i al país. “Parlem de 150.000 visitants per any”, ha indicat, mentre que el cònsol menor, Marc Casal, explicava que “molts d’ells venen a Andorra, justament, per visitar-lo. A banda, s’espera incrementar encara més el seu atractiu amb l’activitat d’aventura que es vol implementar, via concessió a una empresa externa, a partir de l’estiu. En concret, es vol aprofitar la plataforma existent al centre de l’estructura per fer jumping. És a dir, salts lligats amb una corda elàstica.
“Implementarem un nou servei turístic a la parròquia. Serà un dels salts més alts que hi ha a Europa”, ha avançat Alcobé. La idea és que estigui en marxa ja a inicis de juny. Es vol una empresa externa “perquè parlem d’una activitat de risc que cal tenir molt controlada” i es donarà per a un termini llarg -10 anys més cinc prorrogables-, ja que “requereix una inversió a llarg termini en material i en productes de seguretat”.