Canillo acabarà el mandat amb tota la separativa d’aigües feta i complirà amb l’estudi de càrrega

El treball posa en relleu la necessitat de millorar el tractament que se’n fa a la depuradora i en l’escenari més agosarat preveu que a la parròquia hi pugui haver 26.000 persones en deu anys, fet que Jordi Alcobé no vol que es produeixi

Jordi Alcobé i Marc Casal en la roda de premsa posterrior a la sessió de consell de comú. Albert Sanjuan

L’estudi de capacitat de càrrega estableix que Canillo podria arribar a tenir una població de 26.000 habitants en deu anys, entre residents, persones que tenen una segona residència i turistes. Aquest és l’escenari més agosarat dels tres que s’han analitzat. Segons el cònsol major, Jordi Alcobé, “no volem arribar aquestes xifres” i remarca que els resultats són “tranquil·litzadors” perquè no s’hauria de témer pels recursos. El que sí que cal fer són les obres de separativa d’aigües, les quals, s’espera que estiguin totes enllestides quan s’acabi el mandat.

El treball estima un creixement de la població residencial d’entre el 3,3% al 5,2%. Actualment, hi ha censades 6.500 persones i l’increment projectat aniria de 9.300 a 11.300. En aquest sentit, actualment, la parròquia compta amb unes 15.800 persones, incloent-hi els turistes i els que tenen segones residències i el creixement que es preveu en l’escenari més agosarat arribaria als 26.000.  El cònsol major ja ha deixat clar que “no volem arribar-hi”.

L’estudi, segons Alcobé, “ens tranquil·litza perquè no hi ha cap escenari que estableixi que hi hauria una manca de recursos naturals a deu anys vista”

L’estudi, segons Alcobé, “ens tranquil·litza perquè no hi ha cap escenari que estableixi que hi hauria una manca de recursos naturals a deu anys vista”. El que sí que s’ha de treballar és en la separativa d’aigües perquè a la depuradora arriba massa aigua neta i això n’afectaria l’eficiència. En aquest sentit, el cònsol menor, Marc Casal, explica que ja s’han fet treballs en aquest sentit quan s’han fet obres d’embelliment i ara només manca fer les obres a Soldeu, que estan adjudicades i les del Tarter que es preveu adjudicar l’any vinent. Per tant, diu, “acabarem el mandat amb els deures fets”. Els mandataris també apunten que caldria invertir per eliminar qualsevol fuita que hi pugui haver.

El treball també apunta a la mobilitat i com això també podria afectar a la parròquia d’Encamp. En aquest sentit, el cònsol major ha exposat que “en un escenari alt de creixement hi hauria un trànsit elevat en hores punta i Govern hauria d’analitzar les actuacions a fer”.

L’estudi de capacitat de càrrega ha estat aprovat en la sessió de consell de comú d’aquest dimecres i ja s’ha tramès a Govern perquè l’analitzi i li doni el vistiplau per a la seva aprovació definitiva.