Un camí a peu unirà el mirador del roc del Quer i el pont tibetà de la vall del Riu

El comú de Canillo invertirà uns 200.000 euros en aquest itinerari, que hauria d’estar obert a l’estiu, juntament amb altres millores a la passarel·la penjant

El mirador del roc de Quer. T. S.

La majoria comunal a Canillo no amaga la satisfacció pel bon funcionament del primer any de vida del pont tibetà. I també pel fet que, malgrat començar a ser de pagament, els resultats del mirador del roc del Quer també han estat positius. Per això, al llarg d’aquest 2023 es vol potenciar encara més tots dos atractius. Entre altres coses, es preveu que es pugui arribar d’un a l’altre a través d’un nou camí. Es preveu invertir uns 200.000 euros.

Des del comú es té clar que la zona funciona. I que el pont s’ha convertit en un atractiu turístic clau. Per això, es té clar que cal fer-hi millores, com ara una caseta per un bar. Ara bé, la inversió clau és la que permetrà una major connectivitat entre els dos punts claus de la zona: mirador i pont.

Així, fins ara, al roc del Quer sí que s’hi pot accedir en cotxe. Al pont, però, cal arribar en bus, sigui des de Canillo sigui des del mirador. El desig és que s’hi pugui arribar a peu.

Per això, es construirà un camí, assequible per a tots els públics. La inversió prevista és d’uns 200.000 euros i es vol que estigui enllestit de cara a l’estiu, punt àlgid de la temporada d’obertura de totes dues infraestructures turístiques.

El cònsol major, Francesc Camp, ha volgut destacar la importància de seguir apostant per “promoure activitats diferents perquè som una parròquia turística”. I aquesta -pont i mirador- s’ha demostrat, defensa, que “funciona”. Per això, entén que “el camí és aquest: generar ingressos lligats a aquestes activitats turístiques”.

Sobre les queixes del col·lectiu de persones amb diversitat funcional del fet que el pont no estigui adaptat per a poder-lo visitar, Camp ha argumentat que és complicat poder fer aquestes actuacions. “No deixar de ser una activitat a la muntanya”, ha apuntat. Per això, considera que “és millor fer jornades específiques per aquest col·lectiu que no intentar habilitar permanentment la zona perquè no és senzill”.