El responsable de la conselleria d’Habitatge del comú, Marc Torrent, ha recordat que avui es tirava endavant la primera fase del programa, que és la que ha de permetre disposar de pisos. Fins ara, ha detallat, ja hi ha hagut propietaris i ciutadans que s’han interessat pel ‘Reviu’ i de fet, tal com s’havia dit mesos enrere, ha insistit que els propietaris que els han contactat disposen d’una vintena de pisos.
Astrié ha reconegut la necessitat “de prendre mesures immediates” per disposar d’habitatges, una acció que ha de sortir dels comuns, però també del Govern. I ha lamentat que només s’hagi previst una partida de 150.000 euros per al programa. “És una partida tímida. Són un pas endavant però són insuficients per afrontar l’envergadura del problema”, ha exposat, tot i reconèixer que si realment “s’aposta fermament per posar un parc d’habitatge comunal a disposició de la gent el més ràpid possible, pensem que s’hi hauria hagut de destinar una partida més important, de l’ordre d’un milió d’euros”.
Amb tot, Torrent ha insistit que si no és fins al novembre que sabran de quants pisos disposen, “un milió d'euros potser és massa” i ha recordat que el pressupost és “viu” i si fa falta es poden modificar les partides per destinar més diners al ‘Reviu’.
Els propietaris disposaran de tres mesos per fer les seves propostes i durant aquest temps la corporació desenvoluparà el reglament que regularà els requisits d’accés als pisos. Unes condicions que Torrent ja ha advertit que també s’hauran d’adaptar a la tipologia d’habitatges que rebin.
PÈRDUES A JOVIAL
D’altra banda, durant la sessió s’ha informat també del tancament de comptes de Jovial del 2023, que presenta un resultat negatiu de 455.000 euros i un endeutament de 7,16 milions corresponent al préstec que cal tornar.
En aquest sentit Torrent ha explicat que la corporació treballa “per pal·liar la situació” i s’estan buscant alternatives per fer canvis al reglament “que no han d’implicar necessàriament una condició econòmica”.
D’entrada sí que s’ha decidit fer una revisió de la renda dels usuaris perquè no es feia des de fa quatre anys. “No vol dir que s’hagi d’incrementar o reduir, sinó tornar a analitzar la situació dels usuaris”, una situació que el conseller considera que “ja ens pot donar un marge a l’hora de prendre decisions”. També s’està elaborant una guia de bones pràctiques i es volen analitzar totes les despeses recurrents per intentar “fer-les més eficients”.