Els integrants de la taula consideren que els intercanvis efectuats en aquest temps amb altres destinacions d’alta muntanya, com ara Rupit o Alquezar, són positius. Entre ells, es destaca l’eina STAR, que serveix per avaluar i millorar les pràctiques turístiques que es fan a la parròquia. A la vegada, es poden incorporar les recomanacions en els plans de dinamització pels propers anys.
La trobada, celebrada la setmana passada, va servir per posar sobre la taula possibles accions que han de permetre facilitar l’arribada de visitants. Així, es considera que és interesant impulsar la senyalització a tots els pobles de la vall. El model a seguir seria el de la Cortinada, el Vilaró o Llorts, on també s’ofereixen més serveis. Això ajudaria, s’entén a incrementar el nombre d’usuaris del camí ral.
A banda, també es va avançar que dimarts 2 de juliol se celebrarà una trobada en línia amb la resta de pobles de la xarxa durant el qual Ordino donarà a conèixer el model de la Casa de la Muntanya. La parròquia ha estat escollida pel jurat avaluador dels BTV, després de considerar el centre d’interpretació un element rellevant i singular.
“L'aprenentatge entre pobles amb característiques similars és una eina eficient per proporcionar coneixements pràctics i exemples reals d'accions que s'han implementat amb èxit”, ha explicat Enric Martínez, director de Pas Grau Internacional, que conjuntament amb la conselleria de Turisme i Dinamització ha liderat el projecte i farà la ponència amb el conseller de Turisme, Dinamització i Esports, Jordi Serracanta. Els beneficis de formar part d’aquesta xarxa mundial que aposta per la promoció turística des de la cultura, el patrimoni i la protecció de la biodiversitat, van ser compartits durant la reunió de la taula, que integra hotelers, restauradors i l’estació d’Arcalís.