L’aposta per les fonts de llum al Valira dispara el cost de la reforma de la Rotonda

Andorra la Vella aprovarà la setmana vinent un pressupost que s’incrementa un 7% i torna a superar els 50 milions i la segona fase del projecte s’emportarà la principal partida d’inversió, amb tres de tretze previstos

Representació de com han de quedar les futures fonts de llum al Valira.
Representació de com han de quedar les futures fonts de llum al Valira. COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

El comú d’Andorra la Vella preveu incrementar el pressupost de cara al 2022. Dilluns vinent aprovar uns comptes de fins a 50,3 milions d’euros, amb un partida de 13 per a inversions. El projecte més destacat serà la segona fase de la reforma de la zona de la Rotonda, amb l’impuls, ara sí, de la font de colors al Valira, un element que acabarà disparant el cost final del global del projecte previsiblement molt per sobre dels 4 milions que inicialment s’havien estimat en presentar-se públicament.

Després d’un 2021 de certa contenció pensant en les possibles conseqüències econòmiques i financeres que pogués tenir la pandèmia, la capital vol tornar a pitjar l’accelerador a l’hora de llançar projectes que es consideren claus per a la parròquia. Així queda de manifest en els comptes que la majoria presentarà (i aprovarà) la setmana vinent. Dels 46,74 milions que preveien els comptes del 2021, es passarà a 50,34. És a dir, un increment superior al 7%.

I bona part d’aquest augment es deu a una forta aposta inversora. La partida de despeses e capital creix més del 23%. Si enguany es preveia destinar-hi 10,6 milions, pel 2022 la partida d’inversió global serà de 13,033. D’aquests, tres serviran per impulsar la segona fase de la remodelació de la Rotonda i els seus entorns, en aquest cas el tram superior, fins al pont de París.

És a aquest tram del riu Valira on s’han d’ubicar les fonts de llum que van ser el punt fort de la proposta ‘CentreS’, guanyadora del concurs d’idees llançat, justament, per decidir com havia de ser la reforma d’aquest punt neuràlgic de la capital. Es vol que siguin un atractiu turístic però també és un dels motius que ha acabat elevant el cost de tot el projecte. Quan es va presentar, es va indicar que s’estimava una despesa entorn els quatre milions. Aquesta xifra gairebé s’assolirà ja sumant la previsió per la segona fase i el que es va pagar per la primera, impulsada enguany, 737.000 euros. I això que encara restarà pendent el tram fins a l’encreuament dels carrers Prat de la Creu i Bonaventura Armengol.

Més enllà d’aquest gran projecte, el pressupost pel 2022 a Andorra la Vella també preveu altres partides per altres actuacions. Per exemple, un milió es destinarà a la reforma de voreres, però també s’impulsarà l’embelliment dels passatges Europa i Agüeta (500.000 euros), es construirà un parc a la zona de Prada de Moles, a Santa Coloma (400.000) o s’avançarà en la separativa d’aigües entre el Cedre i Verge del Remei (500.000).

200.000 euros més es reservaran per a un projecte de pressupost participatiu. Els comptes també preveuen una petita partida, de 100.000 euros, per a fer els primers passos de la reforma de l’Estadi Comunal.

Comentaris (10)

Trending