Surana ho va detallar arran d’una pregunta del conseller de la minoria, David Astrié, que es va interessar per saber quina és la voluntat del comú en la política d’aparcaments, tenint en compte que en comissió s’havia manifestat la voluntat d’estudiar una fórmula que permeti aplicar variacions “no per als residents del país, sinó per als turistes”.
Pel que fa a alguns dels canvis que s’han introduït de cara a l’any que ve, per als aparcaments amb control d’accés, l’abonament en règim de 24 hores passa de 84,35 euros al mes a 86,88. En el cas dels pàrquings horitzontals, l’abonament de 24 hores passa de 43,30 euros al mes al 44,60. Finalment, al pàrquing dels Serradells, l’abonament de 24 hores passa de 66,20 euros al mes a 68.
El conseller de Circulació i Aparcaments va explicar que la qüestió està en estudi. “No volem precipitar-nos”, va assegurar, recordant que per exemple les tarifes de la zona verda i la blava “des del 2011 no s’han modificat”. Ara bé, va indicar que “no ens volem aturar aquí”, sinó fer una revisió de totes les tarifes dels aparcaments, ja sigui amb barrera o coberts, “i un cop estudiat, en comissió mirarem quina decisió prendrem”. El que va garantir és que es “prioritzarà” la gent d’Andorra perquè tinguin “avantatge econòmic” en les tarifes d’estacionament.
Les explicacions van convèncer la minoria i Astrié va apuntar que és una fórmula que s’adequa a la seva manera de plantejar-ho. A més, va aprofitar per recordar que la targeta PK “és un factor d’èxit” perquè pràcticament tots els residents al país la tenen i ofereix avantatges a molta gent, que tot i no residir a la capital, hi acaben acudint ja sigui per feina o gestions. “Cal mantenir-ho i si cal aplicar increments, que siguin els altres i no els residents qui els assumeixi”, va afirmar.
Comentaris