El que no va aconseguir l’anterior corporació amb l’edifici del Cedre, de moment sembla que ho podrà fer l’actual majoria amb els pisos de Terra Vella. Com a mínim això és el que hauria de passar si finalment l’única proposta que s’ha presentat al concurs públic convocat per la corporació és validada. “És una mostra que les administracions i els privats poden treballar junts i podem enfocar aquest problema que tenim tots junts, buscant la millor solució que podem trobar”, ha destacat el cònsol.
González s’ha mostrat convençut que el treball que s’ha fet per mirar d’incentivar els privats, ha estat clau perquè aquesta vegada sí que hi hagi hagut oferta. Així, ha recordat que “s’ha parlat molt amb les empreses que s’havien presentat en el projecte del Cedre i amb aquesta voluntat de diàleg, amb el conseller d’Habitatge [Marc Torrent] s’ha fet una feina brutal”. De fet, des del seu punt de vista, aquest diàleg o mesures com l’exoneració de l’ITP per aquest tipus de projectes aprovada en la darrera sessió de consell de comú, crec que han ajudat”.
El cònsol ha recordat que el cost estimatiu que es va preveure es mou entre el 8 i els 12 milions d’euros, i que el plec de bases contemplava 6 mesos per redactar el projecte, 30 mesos de construcció i una concessió de 50 anys per un projecte que inclourà entre 45 i 55 pisos.
González ha recordat que s’ha previst uns preus que roden els 826 euros en el cas dels habitatges de dues habitacions i d’uns 1.000 euros pels de tres. “El comú garanteix un 90% d’ocupació i també s’havien previst beneficis per a les empreses si es pensava en algun pis per a persones amb discapacitat”, ha detallat, afegint que també es valoren temes de sostenibilitat i s’oferia la possibilitat que l’empresa pogués explotar tres plantes més d’aparcament a banda dels necessaris per als pisos previstos. “Crec que aquesta visió també ha ajudat a què l’empresa es presentés”, ha indicat, sense oblidar que s’apunta una rendibilitat per al privat de 5,04% quan en la proposta del Cedre era del 4,24%.
PREUS DIFERENTS
Sergi González ha reconegut que en el cas dels pisos de Terra Vella no s’aplicaria la norma que sí que aplica Govern en el parc públic per garantir que les famílies no paguen més d’un 30% dels seus ingressos per la renda de l’immoble, però que s’està acabant de redactar el reglament que fixarà el funcionament exacte de la promoció.
D’altra banda, els preus fixats “estan per sobre” dels del parc públic governamental i ho ha argumentat pel fet que en aquest cas hi ha un privat implicat que necessita treure un rendiment econòmic. “Sabem que el privat ha de tenir benefici i per tant, a diferència dels edificis del Govern en què el benefici no existeix, aquí s’ha d’equilibrar i per això, malauradament, no poden ser els mateixos preus”, ha exposat.
Comentaris (9)