Fonts de Capesa han explicat que falten els resultats d’algunes anàlisis menors, però que ja se’ls ha anunciat que també seran positius, en el sentit que no hi haurà cap anomalia. És a dir, no es van barrejar hidrocarburs en l’aigua i la sensació òptica inicial que hi pogués haver un excés de clor no tenia res a veure amb la realitat. Hi havia un excés molt excessiu d’aire. Tot plegat era la primera vegada que passava. Com a mínim d’aquesta envergadura. La màquina en qüestió, origen del problema, està treballant en les obres dels pisos socials promoguts pel comú d’Escaldes amb el suport del Govern.
Des de Capesa, vista la situació, s’analitzarà la necessitat d’“institucionalitzar” que en el cas de certes obres, sobretot de complexitat notable com poden ser les de col·locació de micropivots o d’ancoratges, per autoritzar les sol·licituds de permisos, es condicioni dit permís al fet que l’empresa hagi de disposar del seu propi dipòsit d’aigua i no hagi de dependre de la xarxa. Les fonts consultades han reconegut que, certament, serà complicat després fer el control que realment es disposi de dit dipòsit, “però el sol fet de signar que el tindràs ja és un gran què”.
Les mateixes fonts també han assegurat que no seria estrany que en els propers dies o setmanes, a les zones on aquests dies s’ha injectat un volum molt superior d’aire del que seria normal apareguin “petits trencaments en algun embrancament que estigui més dèbil”. Això es notarà amb “baixades de pressió, pèrdues de consum o filtracions d’aigua en algun carrer”, han ressaltat les fonts, que han assegurat que Capesa ja s’ha preparat perquè això passi i s’hagi d’actuar.
Comentaris (1)