L’adjudicació de la concessió dels parquímetres es va publicar dimecres passat al BOPA. Un element que sí que té clar Mavipark que al·legarà, quant a la forma, és que la decisió no se’ls ha comunicat formalment. Els representants d’aquesta empresa ja van posar de relleu el dia de l’obertura de les ofertes, que l’altre aspirant al concurs, Tecnologia Capital, titular del ‘mecanisme’ Paymeter no disposava de l’objecte social adequat per poder presentar-se a l’esmentat concurs.
Aquesta suposada anomalia, com que va ser advertida abans de fer-se l’adjudicació, ja hauria estat analitzada i suposadament resolta, en el cas que hi hagués hagut algun element contraindicatiu, pels encarregats comunals d’adoptar la decisió i atorgar finalment la concessió. Mavipark molt probablement tornarà a posar de relleu aquesta qüestió més enllà que analitzarà al detall si l’oferta vencedora era o no la més dient.
En qualsevol cas, la pretensió de la corporació laurediana sempre ha estat la de modernitzar els equips de control de la zona blava facilitant la feina als usuaris -que a més de poder pagar l’estacionament a través d’una aplicació de mòbil, podran també, per exemple, entrades per al teatre o d’altres propostes que hi hagi a la parròquia, com Naturlandia- i mirant d’estalviar-se els diners d’una inversió notable, atès que s’han de renovar una cinquantena de parquímetres. La concessionària, en aquest cas Tecnologia Capital, s’enduria unes comissions del 20% de la recaptació, un 10% de les entrades que es gestionen via l’APP del servei i un 3% de les sancions que la corporació cobri usant també el dispositiu.