Marsol ha fet aquestes manifestacions en el marc de la presentació dels informadors turístics. Prop d’una seixantena de joves -d’entre 16 i 25 anys- que o bé reforcen -en aquest cas una dotzena- l’Oficina Nacional de Turisme, que és compartida entre el Govern i el comú, o bé, en la seva majoria (45) roden per la parròquia per donar suport a qualsevol persona que necessiti informació sobre Andorra la Vella o sobre el conjunt del país, tal i com ha especificat, per exemple, Lorena Oliveira, cap del torn de juliol dels informadors.
Conxita Marsol ha explicat que per aquest estiu el comú de la capital ha contractat 156 joves per a tres funcions essencials: monitors esportius, monitors de lliures o informadors turístics. Sobre aquesta darrera responsabilitat, ha destacat el fet que els joves “s’inicien en el coneixement de la parròquia” i s’hi van involucrant. De fet, ha ressaltat que diversos dels actuals membres de la corporació -David Astrié, Gerard Estrella, Meritxell Pujol- van dur a terme aquesta tasca fa uns quants anys.
La cònsol ha explicat que el centre històric, amb Casa de la Vall de referent, l’eix comercial liderat per l’avinguda Meritxell o tot el nucli de Santa Coloma, amb l’església romànica de gran reclam, són alguns dels elements més visitats o que més interès susciten. Oliveira ha especificat una mica més encara i ha assegurat que el que més els demanen els visitants és “què es pot fer a la muntanya, què es pot fer a Andorra la Vella” i reclamen informació sobre les compres i les quantitats que es poden adquirir de determinats productes.
MÉS ENLLÀ DELS INFORMADORS
Marsol ha respost també a altres qüestions de naturalesa turística. Així, ha reconegut que les fonts lluminoses que s’han de construir al tomb del passeig del Riu a la plaça de la Rotonda no van acompanyades d’un estudi relatiu a l’increment de visitants que pot suposar però està convençuda que seran un nou atractiu important perquè els turistes “busquen noves experiències”. En aquest sentit, la cònsol ha explicat que si fa uns anys els visitants acudien al país per comprar i llavors aprofitaven per fer altres activitats, ara és al revés. S’han d’oferir altres activitats com a reclam perquè després els turistes comprin.
En relació amb el pic del Carroi, Marsol ha assegurat que “jo hi crec” però que gairebé segur que aquest mandat ja no es tornarà a tractar la qüestió. Ha explicat que una vegada va quedar desert el concurs, les empreses que es dediquen a aquest tipus de giny, molt lligats al món de la neu, estan patint molt els efectes de la crisi generada per la pandèmia, tot just s’estan refent d’aquest impacte quan ara pateixen l’encariment dels materials.
Al seu dia el comú pretenia que tot fos inversió privada i això ja es dona per descomptat que no podrà ser així. Per tant, “s’haurà de canviar el xip” del concurs i replantejar-lo de nou, segurament incloent que el sector públic hagi d’assumir una part de la inversió. Per tant, seran les futures corporacions, sí ho creuen convenient, les que hauran de reprendre la qüestió.
Comentaris (9)