Pal-Arinsal i Soldeu-el Tarter fan manetes: els ‘riders’ de Grandvalira podran lluir-se a Vallnord

El ‘bike park’ de Soldeu tanca per les obres de la plataforma i ja no tornarà a obrir perquè Ensisa prefereix centrar-se a l’estiu als productes per a tota la família, que li generen un millor rendiment

-
El bon ‘feeling’ entre EMAP i Ensisa és clar. El festeig entre Soldeu-el Tarter i Pal-Arinsal potser també. L’acord entre les dues societats per tal que els ‘bikers’ que l’estiu passat s’enfilaven pels camins canillencs o facin ara a Pal n’és un clar exemple. El resultat, també, del fet que el ‘bike park’ de Soldeu tanca portes. Les obres de la plataforma impedeixen dur a terme aquesta activitat. També faran tancar aquest estiu el karting del Tarter. Però mentre aquesta segona activitat es reprendrà en el futur, Ensisa renuncia als ‘bikers’ de forma definitiva i els ‘entrega’ a EMAP.

Hi ha una reflexió primera que és la que formalment hauria fet la societat canillenca, segons fonts properes a la companyia, en decidir prescindir del ‘bike park’: els productes encarats al públic familiar són els que més i millors rendiments aporten a l’empresa durant l’estiu. I es volen centrar en aquests. Alhora, hi ha el convenciment, segurament encertat, que no hi ha tant públic ‘biker’ potencial com per alimentar dos ‘bike parks’ diferents. D’aquí que es cedeixi el testimoni a Pal.

EMAP ofereix fins al 18 de maig per als clients del parc canillenc el forfet per als seus circuits de bicicleta al mateix preu que el poden adquirir els seus fidels

El sector massanenc de Vallnord ha comunicat aquest dijous el conveni establert amb Ensisa per tal que els ‘riders’ que el 2017 van adquirir el passi de temporada d’estiu per al parc de Soldeu enguany, baixant la persiana el circuit canillenc, puguin tenir un preu avantatjós per al forfet de Vallnord Pal Arinsal. Els clients que ho van ser l’estiu passat del ‘bike park’ de Soldeu tenen de marge fins al 18 de maig per tal d’adquirir per 153 euros el forfet d’estiu de Pal-Arinsal en les mateixes condicions que si fossin fidels del circuit massanenc.

Assegura el comunicat de Vallnord que “l’ampliació de l’oferta persegueix l’objectiu comú del Principat d’apropar i expandir aquest esport de naturalesa, així com també incentivar la pràctica de la BTT”. I afegeix que “un altre clar exemple d’aquesta filosofia es reflecteix en els usuaris que posseeixen el forfet de la temporada d’hivern d’Esquí Escolar i d’Ski Andorra, els quals podran adquirir, per tercer any consecutiu, el forfet de temporada per a Vallnord Bike Park La Massana sense cap despesa extra”

Encara que es tracten de convenis puntuals, a ningú no escapa que pretenen ser un contrapès a l’aliança establerta entre Arcalís i Pas de la Casa-Grau Roig

Amb tot, a ningú no se li escapa les aliances entre Pal-Arinsal o Soldeu-el Tarter, que és la contraposició més exacta als acords, que en aquest cas sí que estan clars i diàfans, entre Arcalís i Pas de la Casa-Grau Roig. És a dir, un soci de Vallnord amb un soci de Grandvalira fent tractes. A ningú no se li escapa, tampoc, que si a EMAP no va agradar gens que Secnoa decidís pel seu compte allargar aquesta darrera hivernal, tampoc no es va posar gens bé a Ensisa que Saetde passés a controlar la majoria accionarial de la societat fins ara pública que gestiona l’estació d’Ordino.

I encara que les fonts consultades asseguren que “no hi ha res” entre EMAP i Ensisa en relació a una possible aliança que vagi més enllà d’acords o convenis puntuals com els del ‘bike park’, altres fonts asseguren que és clar que es busquen contrapesos. I més encara. Alguns dels consultats apunten que no cal oblidar què pot passar si mai EMAP realment obre la porta a capital privat i Crèdit Andorrà, ara immers en altres coses, acaba fent el cop de cap vist que també controla pràcticament el 50% d’Ensisa.