Probablement, el canvi més visible serà la desaparició de la central de reserves entesa com fins ara. Això no vol dir, però, que no es venguin productes conjunts. Ben al contrari. Ara bé, les centrals de reserves que cada societat tenia fins ara s’ampliaran. Agafaran més volada. En aquest cas, per exemple, la societat que gestiona els camps de neu de Pal i Arinsal pretenia donar més energia a aquest aspecte empresarial i reforçarà la central.
“D’alguna manera, es desdoblaran serveis, es duplicaran, si es vol dir així”, han assegurat les fonts que han explicat, però, que és la manera que tenen les societats de créixer. I que aquestes darreres temporades que s’havia començat a treballar una mica individualment els resultats de cadascuna de les societats han millora. Tant EMAP com Secnoa “es poden centrar molt més en les seves especificitats hi en treuen un millor rendiment. A més, que quedi clar, no som competidors directes”, han remarcat les fonts.
Les dues societats no qüestionen en cap cas la marca, que consideren vigent i molt valuosa, i que mantindrà l’oferta de productes conjunts
La marca Vallnord en cap cas està en perill. “Ens hi sentim molt còmodes en el seu aixopluc totes dues societats”, han remarcat les fonts, que han assegurat que tant des d’EMAP com des de Secnoa es treballarà en la promoció -que en part sí continuarà sota la mínima estructura conjunta que es mantingui- de les activitats i els productes conjunts. Segons les fonts consultades, la facturació directa que proporciona la firma Vallnord és prou important com perquè ni la societat massanenca ni l’ordinenca la vulguin posar en risc.
Però el que està clar és que la definició de productes propis, el fet que cada societat vagi marcat un rumb concret i vagi establint nous forfets o activitats feia cada cop més complexe que això es pogués mantenir sota un mateix sostre amb una dedicació intensiva igualitària i equiparable. D’aquí que cada societat farà la seva. L’explotació de la marca, el freebus o la promoció dels productes conjunts quedarà, per exemple, sota l’estructura que es mantindrà comuna.
D’altres aspectes d’activitats, proves o competicions que puguin afectar les dues societats per igual es tractaran de manera coordinada entre els responsables designats de cadascuna de les entitats. I Josep Marticella i Xabier Ajona continuaran compartint la co-direcció de Vallnord amb un encaix que tant EMAP com Secnoa valoren satisfactòriament.
Durant l’estiu es treballarà en la individualització de departaments o serveis amb l’objectiu de tenir una ‘foto definitiva’ el setembre
L’estiu, segons les fonts consultades, serà el gran banc de proves. I no serà fins al setembre quan es tingui la foto definitiva del nou marc relacional. Per tant, no serà fins llavors quan es pugui aclarir del tot com quedaran els departaments i si hi ha d’haver algun acomiadament d’entre la desena de persones, aproximadament, que en l’actualitat es mantenen directament contractades per Vallnord (a banda dels externs). L’objectiu és que en desdoblar-se tasques i crear-se o reforçar-se departaments tant a EMAP com a Secnoa hi pugui haver algunes reubicacions.
Les fonts consultades, agafant la idea i les paraules expressades divendres de la setmana passada pel conseller delegat de Saetde, Joan Viladomat, han assegurat que el nou model de negoci va encaminat a sumar societats diverses, gestions diferents, però sota un mateix paraigua, que en aquest cas seria Vallnord.
Comentaris