Neguit entre el professorat per l’anul·lació del primer concurs que es va fer per consolidar places d’eventuals

El SEP considera urgent demanar explicacions al ministeri d’Educació i reclamarà poder designar representants als comitès tècnics de selecció de properes proves que es convoquin

Comentaris

-
-
La decisió de la sala administrativa del Tribunal Superior (TS) de tombar el primer dels concursos que el Govern va posar en marxa per consolidar places de docents eventuals està generant una enorme intranquil·litat i un gran neguit entre els professionals de la docència. Alhora, provoca diferents interrogants, segons que han reconegut diverses fonts del sector. 

¿Què passarà amb les persones que van aconseguir una plaça gràcies al concurs que ara està a la picota? ¿Què passarà amb aquelles persones que van perdre la feina -i fins i tot han abandonat el país- arran d’unes proves que van atorgar el lloc que eventualment ocupaven a altres aspirants? Aquestes qüestions ja les han plantejat alguns afiliats del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) als dirigents de l’organització, segons que han admès fonts properes al col·lectiu.

Els responsables del sindicat tenen previst demanar d’immediat al ministeri d’Educació que informi de primera ma de la resolució dictada el 19 de febrer i que aclareixi la situació que genera la decisió dels magistrats de la sala administrativa del TS. Els dirigents del SEP, segons les fonts consultades, reclamarà “ara més que mai” al ministeri que hi hagi com a mínim un representant del sindicat -o una persona que el sindicat nomeni- als comitès tècnics de selecció dels concursos que es convoquin.

El Tribunal Superior ha anul·lat unes proves realitzades el primer semestre del 2016 perquè les persones que van elaborar els exàmens i els van avaluar no formaven formalment part del comitè seleccionador

El TS ha ordenat que el procés de selecció de vint docents, sobretot especialistes en anglès, que es va convocar a l’inici del 2016 i va cloure uns mesos després torni a l’inici. Tot arriba arran de la demanda presentada per un professor d’anglès que es va presentar a les proves i se’l va considerar no apte. El demandant va denunciar la composició del comitè seleccionador i va denunciar també que les proves no es corresponien amb les necessitats dels llocs de treball a ocupar.

Els magistrats ja no han entrat a valorar la segona de les qüestions esmentades. N’han tingut prou en concloure que els membres del comitè de selecció s’havien d’haver designat formalment i públicament. I més encara els assessors d’aquell comitè, que malgrat que les lleis vigents permeten que hi siguin, també estableixen que han de ser assessors amb una formació i una especialització realment necessària per aquell concurs sobre el qual han d’assessorar.

La sala administrativa del TS considera que en el concurs per cobrir vint places de docents eventuals posat en marxa a principi de 2016 no només no es van designar formalment els assessors. Si no que, a més a més, van ser aquests assessors i no els membres realment nomenats com a integrants del comitè tècnic de selecció, els qui van elaborar les proves i els qui les van valorar. Només en el tram final de l’avaluació hi haurien participat membres de ple dret del comitè seleccionador. Per això exigeix tornar a iniciar el procés.

El ministre d\'Educació, Eric Jover (dreta), durant la visita a una escola.

Relacionat

La Justícia anul·la el primer concurs per consolidar mestres eventuals perquè el comitè avaluador no era bo

Comentaris

Trending