La inversió d'Andorra Telecom a la petita operadora andalusa Avatel continua aixecant dubtes

El conseller general Carles Naudi planteja a Govern diverses preguntes per saber quines són les aportacions econòmiques que s'han fet, així com quines perspectives de futur hi ha entre la societat andorrana i l'andalusa

Comentaris

-
-
L'operació inversora que va protagonitza Andorra Telecom ja va generar diversos dubtes fa un temps, que van portar a demanar informació a Liberals d'Andorra o a Socialdemocràcia i Progrés (SDP). Ara és el conseller general del grup parlamentari mixt independent per la Massana Carles Naudi qui exigeix a Govern, pels canals reglamentaris del Consell General, que aclareixi diversos dubtes que es deriven de les inversions econòmiques que ha fet Andorra Telecom a Avatel, i també els recursos interns que hi ha hagut d'invertir i les perspectives de futur per la societat andalusa que es tenen.

Naudi exposa que l'acord d'Andorra Telecom i Avatel garanteix a la societat andorrana tres de les sis places del Consell d'Administració, incloent-hi la presidència, i estableix una majoria qualificada del 66% el capital per a l'adopció de decisions per part de la junta general d'accionistes. A efectes pràctics, això representa que qualsevol acord necessita del vistiplau de la companyia andorrana. Per la qual cosa, vol saber si Andorra Telecom manté els tres membres al Consell d'Administració de l'empresa espanyola o si bé ha canviat la composició.

L'operació que també s'acompanya d'un acord entre les dues parts, de manera que converteix a Andorra Telecom en proveïdor de l'empresa espanyola de telecomunicacions. En aquest sentit, Naudi es pregunta quins són els recursos interns que Andorra Telecom ha hagut d'invertir, més enllà de les aportacions econòmiques que la parapública també ha desemborsat.

L'acord preveu també la prestació des d'Andorra de serveis anuals per un valor aproximat d'1 milió d'euros com són el monitoratge de la xarxa a través del centre d'operacions d'Andorra Telecom, suport tècnic en sistemes i l'atenció telefònica a través del contact center Espic. I dóna preferència a Andorra Telecom per a qualsevol servei que Avatel vulgui contractar. El conseller general demana quines són totes les aportacions econòmiques addicionals que s'ha previst fer, si Avatel ha arribat a contractar algun dels serveis d'Andorra Telecom o Espic o bé si aquesta facturació ha arribat al milió d'euros, així com les perspectives de futur que hi ha i la situació de cobrament pels dits serveis.

Carles Naudi també recorda que la inversió que s'havia de fer a MasMóvil ha acabat sent una inversió especulativa que s'ha redirigit a Avatel. El conseller general considera que cal "redreçar les inversions de l'estat d'una forma seriosa, establint criteris sòlids de rentabilitat". I afegeix que "aquestes dues inversions amb Másmovil i Avatel i la fallida del 'The Cloud' demostren la poca traça i el poc encert del Govern de DA".

Comentaris (5)

Trending