MoraBanc treu pit. Ha tancat l'exercici 2018 amb un creixement del 2,3% del benefici net, que s'ha situat en 24,1 milions d'euros. L'entitat creix per segon any consecutiu i manté així la tendència positiva refermant un balanç fort amb la millora de les seves ràtios principals. La seva solvència és del 21,5% (CET1 'fully loaded' i del 24,7% 'phase-in), una dada superior a la mitjana europea i el doble, per exemple, dels bancs espanyols. Altres dades que mostren la fortalesa del banc són la rendibilitat (ROE) que s'ha situat al 8,60%, també superior a la mitjana de la Unió Europea (UE) que és del 6,16%, i la ràtio de morositat del 3,8%.
Els recursos de clients s'han mantingut estables en 6.420 milions d'euros malgrat la situació adversa dels mercats durant l'últim trimestre del 2018. El president de MoraBanc, Pedro González Grau, destaca que "estem molt satisfets de la consolidació del creixement després d'uns anys de profunda transformació del banc, en un entorn especialment exigent per a la banca, tant en l'àmbit internacional com a la plaça andorrana". El director general Lluís Alsina ha recalcat, per la seva banda, que "pràcticament tots els indicadors rellevants del banc han millorat l'any passat. Som un banc sòlid, digital, amb un equip eficient i enfocat al 100% al client, i aquestes claus ens permeten seguir creixent. Els resultats són espectaculars en un entorn de tempesta màxima".
Pel que fa a l'àmbit internacional, MoraBanc també ha tancat l'exercici 2018 amb xifres positives. Els recursos de clients gestionats a Miami i Zuric han augmentat i suposen un 29% del total del grup, i el resultat de les filials ha crescut un 141% comparat amb el 2017. En aquest àmbit, Alsina no ha descartat que l'entitat obri una filial en un nou destí europeu. Amb aquestes xifres, MoraBanc exhibeix múscul de cara a eventuals fusions. Tot i que el seu director general, Lluís Alsina diu que "no està en el nostre pensament el tema de les fusions" afegeix que "estem pendents però no negociem".
Si mai s'ha de negociar, MoraBanc podrà triar amb qui vol ballar perquè com assegura Alsina, "amb els nostres resultats podem decidir el futur per nosaltres mateixos". A més i amb l'aval dels resultats, l'entitat no descarta obrir una tercera delegació a l'estranger després de les de Zuric i de Miami. Alsina no dona detalls. Només que seria a Europa i possiblement a Espanya malgrat que les experiències en aquest país d'altres bancs andorrans (Andbank i Crèdit Andorrà) no hagin estat el darrer any massa reeixides. Per això el director general de MoraBanc recorda que són un banc familiar i que el seu perfil és conservador. Especialment perquè després de quatre generacions cal pensar en la cinquena.