AndRail considera que l’estudi de viabilitat hauria d’incloure la connexió amb França

La plataforma s'ha reunit amb FGC per tractar l'estudi de viabilitat per connectar el ferrocarril entre Andorra i Barcelona i lamenta que el treball deixi fora la demanda que pugui haver-hi per la part francesa

Oficines d'FGC a Sarrià
Oficines d'FGC a Sarrià AndRail

La Plataforma pel ferrocarril a Andorra (AndRail) s’ha reunit amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) per parlar de l’estudi de viabilitat que Catalunya està elaborant sobre la possible connexió entre Barcelona, l’Alt Urgell i Andorra. La reunió ha servit per aportar el seu granet de sorra i demostrat que el projecte és viable. El treball, però, no inclou la connexió fins a França, element que es considera indispensable per no deixar fora una part de la demanda.

Membres d’AndRail han mantingut aquest divendres una reunió de caràcter tècnica amb enginyers de FGC i els contractistes que realitzaran l’estudi de viabilitat de connectar Barcelona, l’Alt Urgell i Andorra amb tren. El portaveu de l’entitat, Sebastià Mijares, ha explicat que “l’estudi està en una fase inicial de recopilar informació i nosaltres els estem ajudant aportant el nostre granet de sorra amb dades”. Reitera que “la connexió des d’Andorra a Barcelona s’ha de veure com un servei de llarga distància perquè sigui raonable i viable, no té sentit ser un allargament de la R3”.

Una de les qüestions que els preocupa és que en l’estudi de viabilitat no s’especifiqui una connexió amb França, concretament Andorra amb Tolosa. “Si no s’inclou, perdrem una part de la demanda que es pugui considerar”, ha puntualitzat. Amb les estimacions que des de la plataforma s’han fet tenen clar que “la infraestructura és viable”. Mijares ha remarcat que “Andorra a nivell de població és petita, però a nivell turístic té una demanda important i una part d’aquesta ve de Catalunya. Per aquest motiu, FGC pot ser important”.

El treball només contempla transport de viatgers i no de mercaderies. Tot i això, Mijares pensa que “el servei de passatgers és prou robust”. Sobre la durada del trajecte, creu que amb 2 hores i 45 minuts es podria fer sempre que el desdoblament de la R3 estigui fet. Ha conclòs manifestant que l’objectiu de fer aquesta línia és “poder ser més sostenible i treure vehicles de la carretera”.

Comentaris (2)

Trending