De moment, no és clar quan s’iniciaran les obres, que han de permetre allargar la galeria tècnica que ja està feta al subsòl del carrer del Valira. La cònsol menor d’Andorra la Vella, Olalla Losada, ha assegurat que “no s’ha dit quan començaran” les obres al carrer de la Unió, però “serà en breu”. I es faran accions de coordinació amb Escaldes “perquè s’intenti afectar el menys possible”. “Ho treballarem conjuntament” perquè “sabem que és una artèria important d’entrada de flux de vehicles” i, per tant, caldrà buscar “alternatives”, encara que ja se sap, ha vingut a dir Losada, que “cada vegada que hi ha obres” hi ha un enrenou important.
Fa o no fa s’ha expressat de la mateixa manera el seu homòleg escaldenc, Quim Dolsa, que ha afirmat que s’anirà de bracet amb Andorra la Vella “perquè és un carrer que compartim”, més enllà que és la confluència de totes les valls andorranes a nivell de circulació. Dolsa ha evitat pronunciar-se massa sobre els treballs que s’han de fer perquè “fins que no parli FEDA Ecoterm, no parlarà el comú. Al final l’obra la condueixen ells, és important, i han d’explicar quan comencen”. FEDA, ara per ara, assegura que no té res a dir. I que ni el projecte ni els terminis de l’obra no estan tancats. També Mobilitat hi hauria de dir la seva, segons Dolsa, perquè “també col·labora i ha col·laborat a definir quina hauria de ser l’alternativa per poder fer aquests treballs molestant el mínim possible els ciutadans”.
CANVIS ESCALDENCS
El cònsol menor d’Escaldes també ha abordat tota la problemàtica circulatòria que s’està vivint a la parròquia. En aquest sentit, ha indicat que “quan es fan canvis de circulació, no es fan perquè el comú, en un moment donat, tingui ganes de canviar la circulació, sinó perquè hi ha algun motiu que impliqui fer aquests canvis. Tenim la parròquia plena d’obres, ja fa molts dies, obres de particulars i obres d’administracions públiques o d’institucions públiques, que ens obliguen a fer aquests canvis”, tot citant les obres, presents o futures, com la del carrer de la Unió, de FEDA Ecoterm, que han obligat a fer canvis com el del carrer del Parnal, ha indicat el cònsol.
Dolsa ha exposat també que el comú no ha adoptat en solitari les modificacions circulatòries, sinó que han estat executades amb l’aval de Mobilitat i a aquest nivell, els resultats són relativament bons. “És evident que quan fas un canvi sempre passa que no estem acostumats, moltes vegades ens els trobem i fins que ens habituem una mica ens costa, tots els conductors, però a més a més també el que hem de pensar és que quan fem un canvi el fem pensant en general amb la parròquia, i inclús amb el país, no fem un canvi pensant si perjudicarà beneficiar-nos només amb un col·lectiu petit o una zona petita d'algun petit barri, sinó al col·lectiu en general de tota la parròquia. Per tant ja se sap que quan fas canvis sempre, en principi beneficis a la majoria però sempre surt algú que possiblement puc sortir perjudicat o una mica perjudicat”.
El número 2 del comú escaldenc ha assegurat que queixes per escrit no n’havien tingut cap fins aquest divendres, que en principi n’haurien rebut una que s’estudiarà durant la setmana vinent i s’ha mostrat obert a fer modificacions si escau. “S’ha d’estudiar. I si és possible fer un canvi que vagi en la línia del que se’ns demani i no perjudiqui al col·lectiu, a la majoria, evidentment que sí, no estem tancats. Qualsevol cosa que sigui millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans de la parròquia hi estem oberts”, ha conclòs Dolsa.
Comentaris