D’aquesta forma, es continua la col·laboració encetada l’any 2017. Llavors, es considerar que el conveni era una bona forma de resoldre dues problemàtiques. Una, del forn, que necessitava un mínim anual de brossa per poder funcionar de forma òptima i no haver de fer parades tècniques més llargues del que seria aconsellable per al seu bon manteniment. L’altra, de la Cerdanya, amb un abocador proper a la saturació i sense altres recursos per tractar aquests residus.
La solució va ser establir aquest acord pel qual, cada any, s’enviarien a Andorra aquestes 10.000 tones, que serien cremades a CTRASA. I aquest dimecres, el Govern ha donat el vistiplau a renovar per un exercici més el conveni, tot remarcant, en paraules del portaveu, Eric Jover, que “són residus no perillosos”. A més ha defensat que es tracta “un procés lògic amb la cadena de valorització que marquen les directives europees”.
Perquè en cap moment el ministre de Finances ha volgut parlar de “cremar”. Al contrari, per al Govern, el que es fa amb aquest material és “valorització energètica”. A més, ha argumentat que es tracta, per part d’Andorra, “d’un element de responsabilitat, ja que “el 70% de les deixalles que generem les exportem”. En canvi, amb aquest acord “importem un residu no perillós i fem la valorització al país”.