Amb l’aprovació definitiva del pla sectorial d’infraestructures eòliques es reserva l’espai perquè es pugui impulsar aquesta infraestructura i suposa un pas imprescindible en el procés administratiu perquè es pugui adjudicar el projecte constructiu per part FEDA. Això és un fet, després que el procés d’exposició pública transfronterer s’hagi tancat “de manera satisfactòria” i que s’hagin rebut els informes favorables dels comuns de Canillo i Encamp. Casal ha explicat que ara caldrà materialitzar la cessió gratuïta dels terrenys comunals.
El ministre portaveu ha exposat que el parc eòlic “suposarà un abans i un després en la producció energètica del país”. En aquest sentit, exposa que permetrà cobrir el 30% de la demanda d’energia del país, així com reduir les emissions de CO2, incrementar la sobirania del país en aquest aspecte i diversificar les fonts de producció. Cal tenir en compte que actualment, Andorra produeix el 18% de l’energia que es consumeix.
Guillem Casal manifesta que una part important de generació d’energia eòlica es du a terme durant els mesos d’hivern, període el qual hi ha més demanda al país. “És un punt imprescindible”, exposa. Des de l’executiu es manté el 2027 com l’any en què estarà en funcionament.
D’altra banda, també s’ha aprovat una reestructuració del pla sectorial d’infraestructures energètiques. Segons Casal, s’ha exclòs una part prevista per a un parc solar, que afectaria la parròquia d’Encamp en benefici de l’eòlic.
Comentaris (4)