La papallona del boix ‘s’instal·la’ a Andorra

Després de tres anys de seguiment, aquest 2021 s’ha constatat la consolidació al Principat d’aquesta espècie invasora importada amb pics principals a mig juliol i mig setembre

Comentaris

Una papallona capturada a Fontaneda.
Una papallona capturada a Fontaneda. AR+I

La presència al Principat de la papallona del boix, una espècie invasora importada que fa estralls entre l’esmentat arbust, ja és una realitat. Les trampes de captura instal·lades al camí de Sant Julià a Fontaneda, especialment, però també les ubicades a la boixeda d’Enclar han permès constatar la consolidació de la papallona ‘Cydalima perspectalis’  a Andorra. Amb dos pics clars: a mig juliol i a mig setembre.

El Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya (Cenma) ara integrat a Andorra Recerca + Innovació fa tres anys que fa un seguiment a aquesta espècie i s’ha pogut constatar aquest 2021 com la papallona s’ha integrat del tot al Principat, malgrat que es considera que s’està encara en un moment preliminar de la invasió, que arribarà pel sud durant els propers anys fins que l’ecosistema no s’estabilitzi.

Malgrat la constatació de l’arribada de la papallona, no s’ha observat cap impacte en els boixos de l’entorn. Les persones no han de patir per efectes que erugues o papallona puguin causar sobre els humans. L’espècie no té depredadors naturals a Europa i en alguns indrets està causant defoliacions molt importants en el boix que, d’altra banda és una planta molt comuna i abundant.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending