Concretament, s’impulsa la realització dels plans per les espècies d’aus passeriformes següents: Capsigrany (Lanius senator), Oreneta comuna (Hirundo rustica), Tallarol emmascarat (Curruca hortensis), Tallareta cuallarga (Curruca undata), Pela-roques (Tichodroma muraria), Papamosques gris (Muscicapa striata), Pardal xarrec (Passer montanus), Cruixidell (Emberiza calandra) i Hortolà (Emberiza hortulana).
La base del treball tècnic es fonamenta en la Llei de conservació del medi natural, biodiversitat i paisatge, que té com a propòsit analitzar la situació de les espècies en perill d’extinció i les causes que l’afecten, així com delimitar i programar les accions necessàries per conservar i recuperar les poblacions o els seus hàbitats. També es contempla el reglament d’espècies de fauna protegides, que classifica les espècies segons els nivells de protecció (extingides, en perill d'extinció, amenaçades i protegides).
Els plans de recuperació estan impulsats amb base científica d’experts i han estat validats prèviament per la Comissió de coordinació i desenvolupament de l’Estratègia nacional de la biodiversitat (CENBA), que està constituïda per representants de Govern, dels Comuns, dels agricultors i ramaders, de la Federació Andorrana de Caça i Pesca (FACIP), de direccions de les estacions d’esquí, d’associacions de defensa de la natura, d’entitats de recerca i de federacions de vehicles motoritzats.
Els 9 plans de recuperació representen el tercer paquet de plans que es licita després que ja s’hagi adjudicat i iniciat el pla de recuperació de l’almesquera i que s’hagin licitat els plans de tres espècies d’ocells accipitriformes (trencalòs, àliga daurada i voltor negre).
El concurs públic és de caràcter nacional, amb un procediment obert i una convocatòria urgent. El plec de bases es pot descarregar a la pàgina web de la plataforma de contractació del sector públic https://contractacio.govern.ad/SLE_Internet. La data límit per presentar ofertes és el 21 de novembre a les 17 hores.
Comentaris (5)