Medi Ambient fa “comprovacions” a l’Abarset per les queixes veïnals de soroll

El departament remarca que el negoci disposa, des d’abans de començar la temporada, d’un estudi acústic per avaluar que el brogit no sobrepassa els límits legals i que des de llavors “no s’ha constatat fefaentment cap irregularitat”

L'Abarset i la terrassa des d'on es posa música.
L'Abarset i la terrassa des d'on es posa música.

Medi Ambient ha rebut tres queixes “informals” pel soroll generat per l’Abarset, el local d’oci nocturn de Grandvalira al El Tarter. Malgrat que sense una denúncia formal no es poden fer inspeccions als domicilis, i que des de l’inici de la temporada no s’ha pogut constatar cap irregularitat, sent “conscients de l’impacte potencial” del negoci i “sensibles” a les informacions rebudes, Medi Ambient ha decidit fer comprovacions per assegurar que es compleix la reglamentació vigent.

Entre el desembre del 2023 i el gener del 2024 dues persones han manifestat per telèfon i correu electrònic al departament de Medi Ambient que la música de l’Abarset se sentia des de casa seva. Recentment també s’ha rebut una altra queixa de soroll a través de l’aplicació de fotodenúncia, que es podrà “investigar i gestionar” si el denunciant aporta les informacions que se li han demanat. Així respon el Govern a les preguntes formulades per l’Altaveu arran de la informació publicada sobre les queixes veïnals pel soroll del local.

En aquest sentit, des de l’executiu es recorda que per poder fer una inspecció per denúncia “cal entrar una queixa formal”, identificant el denunciant i el domicili per poder fer la corresponent inspecció i avaluar els nivells sonors rebuts al domicili.

Amb tot, també expliquen que per a l’autorització d’activitats d’oci que disposin d’equips de música o que facin activitats musicals cal presentar a l’Administració un estudi acústic on s’avaluïn “els nivells sonors emesos, els nivells sonors rebuts als receptors més sensibles i la limitació del soroll per complir la normativa”.

L’executiu recorda que per poder fer una inspecció per denúncia “cal entrar una queixa formal”

Els estudis s’analitzen per part de l’Administració i a partir d’un cert volum, “s’obliga al negoci a tenir un aparell que limiti el volum del sol al que estableix l’estudi”, un aparell que “es comprova i es precinta abans de la posa en marxa per tal que no pugui ser manipulat”.

L'Abarset i la terrassa des d'on es posa música.

Relacionat

Queixes de veïns del Tarter per la “contaminació acústica” que genera l’Abarset

En aquest sentit, expliquen que l’Abarset “ha disposat en tot moment d’estudis acústics realitzats per una empresa autoritzada” i “s’han realitzat sempre les inspeccions corresponents després del lliurament de cada estudi o després de fer canvis en la instal·lació”. I pel seu cas, han de complir “la normativa en horari diürn”, ja que l’activitat a la terrassa és “de tarda i no nocturna”, és a dir, de les 16 hores a les 22 hores.

Així, asseguren que el local disposa d’un estudi fet abans de començar la temporada i que des que es té aquest estudi “no s’ha constatat fefaentment cap irregularitat”. Amb tot, “sent conscients de l’impacte potencial que té el negoci” i “sensibles a les informacions que han arribat al departament” de manera informal, s’assegura que “ja s’ha començat a fer diverses comprovacions per determinar si es compleixen les condicions de l’estudi acústic i la reglamentació vigent”.

Comentaris (13)

Trending