En aquest sentit, ja hi ha comunitats que s’han mobilitzant i que han fet saber la mesura sol·licitada al conjunt de propietaris, per tal que facin un ús responsable dels recursos hídrics, que són “molt justos” a la Massana. De fet, fonts coneixedores del servei d’aigua han assegurat que hi ha dipòsits de subministrament que no arriben ni a la meitat de la seva capacitat màxima. Quedi clar que no hi ha hagut cap tall de subministrament ni es preveu. Però que la situació és molt preocupant també és més que evident segons diverses fonts consultades. Fonts oficials del comú han assegurat que els darrers dies els dipòsits es mouen en una forquilla d'entre el 50 i el 65% de la seva capacitat.
En pocs dies els responsables tècnics dels diferents serveis de subministrament d’aigua del país tornaran a iniciar reunions per veure l’evolució de la situació. Les fonts consultades han reconegut que fa temps que s’estan fent advertències als comuns, als cònsols, i que no troben la resposta que voldrien
Al comú, com en altres institucions relacionades amb la gestió de l’aigua, s’espera en candeletes les pluges anunciades per la setmana que ve. Però no hi ha pas cap previsió fiable sobre l’abast que poden tenir aquestes precipitacions, més encara quan el substrat està molt sec. La part nord del país, han assegurat fonts coneixedores de l’estat hídric andorrà, està patint força més que altres punts del Principat, que es troba al bell mig d’altres territoris on ja hi ha problemes reals de reserves aqüíferes.
Segons els consultats, en pocs dies els responsables tècnics dels diferents serveis de subministrament d’aigua del país tornaran a iniciar reunions per veure l’evolució de la situació. Les fonts consultades han reconegut que fa temps que s’estan fent advertències als comuns, als cònsols, i que no troben la resposta que voldrien. En aquest sentit, s’ha demanat des de fa mesos consums més racionals d’aigua. Així, s’ha demanat que es regui amb menys freqüència o que s’aturin les fonts ornamentals. I, per ara, aquestes demandes no han tingut una resposta adequada.
Alhora, els consultats també han recordat els perills de regar amb aigua de la capa freàtica. En aquest sentit, el comú d’Andorra la Vella, que usa aquest sistema per als regs i la neteja d’espais públics, “ho fa bé perquè procedeix al filtratge corresponent”, però hi ha urbanitzacions o propietaris privats que també tiben d’aigua freàtica que no fan cap tipus de tractament. I això pot comportar problemes amb la legionel·la, per exemple.
Comentaris (28)