“Replicar el que es fa als països veïns és necessari”, explica Sansa, “és una dada més informativa que rebrà el client i ens adaptem així a les normatives europees”. D’aquesta manera, l’AIVA ha rebut de forma molt positiva els distintius ambientals que s’implantaran als vehicles a partir del 2023. Així, el president assegura que “el comprador té una informació molt ràpida i molt gràfica perquè tingui clar quin tipus de vehicle està comprant”.
D’altra banda, els concessionaris estaran obligats a informar de la classificació del vehicle. El que s’ha de veure és de quina manera i mitjançant quines vies es farà, “el que s’ha de respectar és que l’usuari ha de tenir coneixement de quina classificació energètica disposa el vehicle”. Sansa explica que el procés d’adaptació dels venedors serà sàpid, “l’esforç no hauria de ser rellevant quan totes les marques ja donen aquestes dades”.
Pel que fa a la compra de vehicles, Sansa opina que no hi haurà tampoc cap afectació que hagi de preocupar. “Les normatives europees són les que són, i els fabricants que volen vendre a Europa han de respectar-les”, explica, “totes ho fan àmpliament”. De fet, li veu més aspectes positius que no pas cap negatiu. Com, per exemple, que els vehicles tinguin un accés més senzill a les zones de baixes emissions de ciutats properes, com pugui ser Barcelona. “Tots sabem que fins i tot els radars passaran a controlar els colors, així que l’usuari final tindrà garantida la seva tranquil·litat per poder accedir”, assegura.