En una d'elles demanava perquè, tot i ser el Centre de Tractament de Residus d’Andorra, SA (Ctrasa) de propietat pública des del 2013, el Govern d’Andorra encara no ha modificat la naturalesa jurídica de Ctrasa per adequar el marc normatiu a la condició d’instrument de gestió directa de l’Administració general. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat Sílvia Calvó, reconeix que "la situació empresarial de Ctrasa és hereva d’un plantejament antic, en què l’evolució de la societat accionarial de la societat ha fet que es quedés en una situació atípica en termes jurídics però que no ha afectat el bon funcionament de la planta i l’assoliment de la seva missió principal, que és tractar els residus en les millors condicions".
En la seva resposta subratlla que "l’actual inadequació de la naturalesa jurídica de Ctrasa ha estat fruit dels canvis d’accionariat de la societat, aprovats tots ells per llei, i que ha continuat funcionant de manera normal encara que l’adaptació del règim de concessió a instrument de gestió directa no s’hagi produït. En aquest sentit, el Govern ha optat per prioritzar la visió integral de la política de residus a la regulació puntual d’una situació que tenia una urgència relativa".
La data per al canvi normatiu es farà efectiva quan s’acabi la fase de concertació que es du a terme amb les empreses i els organismes afectats per la llei d’economia circular.
Comentaris