Les línies bàsiques del projecte han d'estar aprovades abans que acabi l'any. L'objectiu és aconseguir emissions de diòxid de carboni netes iguals a zero equilibrant la seva quantitat alliberat a l'atmosfera amb una quantitat equivalent retirada d'ella o fixada per plantes.
L'estratègia passa per planificar, coordinar i racionalitzar tots els projectes per lluitar contra el canvi climàtic. Carles Miquel ha explicat que més del 92% de les emissions provenen del sector energètic i ha subratllat que les temperatures han tingut en els darrers 50 anys un augment de 0,36 graus per dècada mentre que les precipitacions han disminuït 48,2 m/m. Aquests dos valors tenen la seva repercussió en les zones més elevades que són on més ha pujat la temperatura i en la reducció dels recursos hídrics.
El full de ruta ha comptat amb la participació activa dels 25 agents econòmics i socials que configuren la Comissió Nacional de l’Energia i del Canvi Climàtic. L’estratègia també permet definir de manera clara i concisa quines seran les eines que s’utilitzaran per complir amb els objectius marcats a la Llei de transició energètica i del canvi climàtic (Litecc).
“Ens tornem a posar al capdavant de la lluita contra el canvi climàtic amb una estratègia ambiciosa i treballada de manera transversal”, ha ressaltat Calvó. De fet, Miquel ha destacat que l’estratègia encaixa perfectament amb el full de ruta del
Govern, anomenat H23, així com també amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS).
Comentaris