L’avaluació de risc que ha fet l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) pren encara més importància després dels tràgics esdeveniments ocorreguts al País Valencià. De fet, des de la Generalitat, segons ha explicat aquest dimarts la consellera i portaveu del govern català Sílvia Paneque, es planteja mesures en aquells càmpings on no sigui possible garantir la seguretat. Així es treballarà a partir d’ara seguint les dades que aporta l’estudi.
I aquest analitza tots els establiments del territori català. Entre ells, aquells més propers a Andorra. El que es troba en situació més delicada és el Frontera, situat a les Valls de Valira. Segons les dades de l’informe té capacitat per a 690 persones, en 230 unitats. Per tant, pot arribar a tenir una ocupació elevada. De les seves 5,73 hectàrees, un 39% estan en una zona potencialment inundable, en aquest cas per la proximitat del riu Valira, que forma part de la conca hidrogràfica de l’Ebre.
Per això, s’entén que el grau de perill és “alt-mig”. Malgrat això, s’apunta que, pel que fa a la gestió d’alertes, “no hi ha risc significatiu” i que “no calen sensors”.
Altres dos càmpings propers, el de Pont d’Ardaix, a Pont de Bar i el Buchaca, a Castellbó, presenten un risc mitjà. En el primer cas, s’apunta que les alertes són “gestionables amb certa dificultat” i que té un 12,8% de la superfície en zona inundable. Finalment, l’estudi també és més tranquil·litzador pel que fa al Gran Sol, a prop de la Seu d’Urgell. S’entén que el perill és baix no n’hi ha.
Comentaris