Aquestes havien quedat en desús després de patir desperfectes anys enrere, i enguany s’ha decidit recuperar-les per incrementar el volum de dades de les quals es disposa i millorar la precisió de les informacions amb les quals treballen FEDA i el Servei Meteorològic Nacional, a qui se cedeixen totes les dades recollides.
En aquestes estacions es registren dades de temperatura, humitat, direcció i força del vent, pluviometria i pluja i neu de forma automatitzada. Amb aquesta informació, FEDA té una base molt útil per analitzar el comportament del consum elèctric en les diferents zones del país i poder estudiar com afecten les variacions de temperatura en la demanda energètica. A més, aquesta anàlisi i la disponibilitat de les dades de forma automatitzada permeten també adaptar les previsions de compra d’electricitat als països veïns, en funció de la demanda esperada.
Així mateix, el registre de les dades de pluviometria i de gruixos de neu es tenen en compte també per a la previsió de la fosa i la disponibilitat d’aigua per a la producció de la central hidroelèctrica de FEDA. A més, les dades recollides es comparteixen de forma automàtica amb el Servei Meteorològic Nacional, que disposa de més estacions meteorològiques per cobrir totes les cotes d’interès el Principat, i que les fa servir per poder elaborar tots els informes derivats de la previsió del temps, butlletí d’allaus i estudis climatològics, i al centre de recerca i investigació del CENMA.
Comentaris (1)