El segell Llum Verda és el distintiu que atorga FEDA a les entitats que es comprometen amb la transició energètica a través de la compra del certificat de garantia d’origen renovable de la totalitat de l’electricitat consumida durant l’any. A través de l’Oficina de l’energia i el canvi climàtic es garanteix la traçabilitat entre el total de kWh produïts al país o importats d’origen renovable i els que se certifiquen.
Això significa que els 69,9 GWh d’electricitat hidroelèctrica i els 1,9 GWh de fotovoltaica, produïts durant l’any 2023, ja s’han assignat com a garantia de l’origen renovable de l’electricitat consumida per entitats compromeses amb el segell Llum Veda. Aquest és el primer cop que s’exhaureix l’electricitat produïda al país amb fonts renovables, fet que referma el compromís de FEDA, “però sobretot del teixit econòmic del país, amb la transició energètica i l’èxit del segell Llum Verda”, que actualment ja suma un total de 154 empreses i entitats adherides.
Cal recordar que el segell Llum Verda va néixer el 2022 amb la voluntat de refermar l’aposta de FEDA per la transició energètica i oferir quelcom visible a les empreses que també es comprometessin amb aquesta transició i amb el consum d’electricitat provinent, només, de fonts renovables. Ja al maig d’aquest 2024, la Llum Verda assolia les 100 empreses i entitats adherides.
Entre les entitats que han apostat per tenir el segell Llum Verda, les institucions destacades que han fet palès el seu compromís han estat el comú d’Ordino, el Govern, la Universitat d’Andorra i el Consell General.