El cònsol major, Josep Majoral ha dit que volen fer de la parròquia, "una referència en el camp de l’economia verda i a més, la implantació del pla permetrà dinamitzar-la econòmicament". L’estudi de la petjada de carboni xifra les emissions de CO2 del comú en 535 tonelades anuals, un 33% de les quals correspon a l'enllumenat. En el pla que ha estat assessorat per BMS Consultoria Estratègica by BOMOSA cal establir un pla de reducció: renovar l’enllumenat exterior, produir energia renovable, substituir les calderes de gasoil per biomassa, i canviar els vehicles actuals per els elèctrics.
En la conferència inaugural el catedràtic andalús Manuel Figueroa ha indicat que Andorra pot contribuir en la lluita contra el canvi climàtic coneixent la petjada de carboni de les administracions. En la taula rodona posterior, l'arquitecte Enric Dilme ha proposat accions sostenibles per posar en marxa arran de la pandèmia, com ara programar urbanitzacions del territori, més zones peatonals, i balcons i zones comunitàries en els edificis de nova construcció.
El rector de la Universitat d'Andorra, Miquel Nicolau ha opinat que "la sosteniblitat és una oportunitat per generar nous sectors d’activitat. Les polítiques mediambientals no poden ser efectives sense una acció conjunta de tots els actors com la universitat". Patricia Borges, investigadora de l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra ha exposat que hi ha dos reptes a afrontar amb la Covid-19: el canvi de mentalitat respecte a la gestió mediambiental, i la manca de resiliència de la comunitat.