Concretament, aquesta entesa preveu que les obres que tinguin una afectació sobre el medi aquàtic i, com a conseqüència, una degradació dels hàbitats aquàtics i una minva de les poblacions piscícoles, caldrà fer una repoblació en acabar els treballs, així com també una restauració dels hàbitats.
A més, Calvó ha explicat que en el cas d’obres que tinguin una afectació sobre el medi aquàtic, però que no suposin una minva en les poblacions piscícoles o es valori que es poden recuperar de manera natural, s’impulsaran repoblacions en un altre ecosistema aquàtic, així com una restauració o millora d’hàbitats en altres zones. Filloy, d’altra banda, ha destacat que arran de l’entesa, el Ministeri promotor de les obres preveurà una partida en el pressupost per aquest efecte. Cabanes ha assenyalat que aquest punt reforça la sensibilitat del Ministeri per la natura i suposa impulsar quelcom que fins ara mai s’havia assolit.
En els darrers anys s’ha promogut la pesca sense mort, pràctica sostenible i respectuosa amb les poblacions piscícoles. De fet, Calvó ha emfatitzat que l’evolució d’aquesta pràctica ha evolucionat de forma molt positiva d’ençà la creació del primer permís acotat sense mort el 1997. Actualment, aquest tipus de pràctica representa 1700 pescadors a l’any, més del 40% de la totalitat dels permisos d’acotat expedits, i les llicències turístiques prop del miler, el 30% de les expedides.