La capital i Encamp presenten els primers Plans de gestió forestal a la Comissió de la biodiversitat

Els plans han de tenir en compte com la conservació del paisatge o la millora o manteniment del novell evolutiu de la vegetació

Comentaris

Comissió de Coordinació i Desenvolupament de l'Estratègia Nacional de la Biodiversitat (CENBA).
Comissió de Coordinació i Desenvolupament de l'Estratègia Nacional de la Biodiversitat (CENBA). SFGA/JAViladot

Els comuns d’Encamp i Andorra la Vella han estat els primers a presentar els Plans de gestió forestal comunals davant de la Comissió de coordinació i desenvolupament de l’estratègia nacional de la biodiversitat d’Andorra (CENBA). Aquests plans ha de tenir en compte generals, la conservació de la biodiversitat i del paisatge, la millora o manteniment del nivell evolutiu de la vegetació, la potenciació de la capacitat d’embornal de carboni dels boscos i l’aprofitament com a font de biomassa, a més del rol de protecció davant els riscos naturals.

Així, en la reunió d’aquest dilluns, els comuns d’Encamp i Andorra la Vella han estat els primers a presentar davant de la CENBA el Pla de gestió forestal. Aquests plans, tal com marca la Llei, han de tenir en compte, com a principis generals, la conservació de la biodiversitat i del paisatge, la millora o manteniment del nivell evolutiu de la vegetació, la potenciació de la capacitat d’embornal de carboni dels boscos i l’aprofitament com a font de biomassa, a més del rol de protecció davant els riscos naturals.

A través d’un comunicat exposen que la presentació d’aquests primers plans és una mostra més de compromís de totes les administracions per a fer la millor gestió possible dels boscos del país. És previst que durant l’any es puguin convocar noves reunions de la CENBA perquè la resta de comuns presentin els seus plans de gestió. 

En el marc de la reunió, el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, ha explicat que pretenen en els pròxims mesos, aprovar nous plans de recuperació d’espècies en perill d’extinció, com ja es va fer l’any passat amb la validació dels primers plans per 15 espècies. La voluntat és continuar millorant en el coneixement de la fauna i de la flora amb l’objectiu de conservar i potenciar la biodiversitat del país. 

La CENBA és un òrgan consultiu i de coordinació de les actuacions del Govern i dels comuns en matèria de conservació de la biodiversitat i de participació de la societat civil prevista a la Llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge. Les seves atribucions són les de participar en l’elaboració de l’Estratègia Nacional de la Biodiversitat, fer-ne el seguiment, l’avaluació i les revisions, així com participar en l’elaboració dels reglaments enunciats en la Llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge.

Comentaris

Trending