Avenç significatiu en els tràmits per poder treure els depredadors de Naturlandia

El parc lauredià ‘lliga’ els santuaris d’Anglaterra i Grècia on es traslladaran els ossos, i els linxs i els llops, encara que l’operació no és imminent

Els ossos de Naturlandia canviaran Andorra per Anglaterra.
Els ossos de Naturlandia canviaran Andorra per Anglaterra. NATURLANDIA

Naturlandia ha fet avenços significatius les darreres hores per desencallar la sortida del parc d’animals dels exemplars depredadors. Malgrat que el trasllat d’ossos, linxs i llops no és imminent perquè tota la paperassa que envolta el transport d’animals vius és complexe, sí que el parc lauredià ja té lligades del tot les destinacions de les bèsties que almenys de forma inicial es retiraran del pla de Conangle.

Fa mesos que la nova direcció de Camprabassa treballa en la reformulació de la proposta que ofereix, que passa, entre altres, perquè hi hagi canvis en relació amb el parc animal. Fins i tot fa molt temps que s’estava en contacte amb els santuaris als quals es volien enviar els animals. Finalment ja hi ha l’acord pràcticament tancat amb un recinte d’Anglaterra per als ossos i un altre de Grècia per als linxs i els llops. S’han de fer tràmits burocràtics i acabar de detallar el cost de l’operació. Però al maig com a molt tard els depredadors haurien d’estar fora de Naturlandia.

Visitants a Naturlandia, aquest hivern.

Relacionat

Els ingressos de Naturlandia cauen un 50% tot i el bon comportament d’alguns productes

Mentrestant, la direcció del parc lauredià espera els resultats definitius de la necròpsia sobre el llop que va aparèixer mort fa unes setmanes a la bassa del propi recinte on estaven els fins llavors quatre exemplars d’aquella espècie. Una vegada es tinguin clares les circumstàncies que van envoltar la mort de l’animal, que inicialment es va donar per desaparegut havent de desallotjar en aquell moment el parc, s’adoptaran les decisions que des de Camprabassa es creguin escaients.

Un informe preliminar, segons fonts coneixedores del mateix, indicaria que el llop hauria mort després d’una baralla amb els seus propis ‘companys’ de tancat. L’animal mort, que va aparèixer a uns 30 centímetres de profunditat de la bassa i sota una notable crosta de gel, presentava ferides en diversos punts del cos, encara que no seria això necessàriament la causa directa de la defunció. La baralla s’hauria produït, probablement, per una lluita per poder retenir el poc menjar que segons sembla tenien. També és clar que feia molts dies que el llop era mort. Potser d’abans de final de l’any passat i tot.

Comentaris (2)

Trending