L’estudi de viabilitat s’ha adjudicat per 60.121,99 euros i ha d’indicar si realment Andorra té potencial per poder explotar una planta de fabricació de biogàs. Es treballa amb un horitzó de recollir unes 10.000 tones de matèria orgànica l’any quan ara s’està a poc més del 10% d’aquesta xifra, unes 1.200 tones que s’acaben enviant a l’Alt Urgell per al seu compostatge. “És important tenir una via de gestió interna que, a més, fomenti la reutilització i l’economia circular”, ha indicat el ministre de Medi Ambient, Guillem Casal.
El també portaveu governamental ha fet vots per “anar més enllà del que fem fins ara”. “És important valorar aquelles actuacions que ens poden permetre acomplir els objectius del pla nacional de residus i ens pot aportar una mica més de sobirania energètica”, ha afegit Casal, que ha recordat que “la recollida selectiva és de competència comunal” i, per tant, s’està “treballant de manera estreta” amb els comuns que, a més a més, estan fent una anàlisi en vista a subscriure un nou contracte, que està al caure.
“La matèria orgànica l’hem de saber recollir bé, no pot tenir impropis”, ha recordat el responsable de Medi Ambient, tot insistint en què la recollida selectiva s’ha de fer de manera escrupolosa. En tot cas, hi ha un interès clar per fer una reutilització i produir energia tèrmica. “Primera analitzarem si és viable i després seguirem els passos”, ha indicat Casal tot explicant que les ubicacions que s’han facilitat a l’empresa consultora són totes en terrenys públics estatals al tomb de Ctrasa. “És interessant que estigui en aquella zona”, ha conclòs.
Comentaris (1)